Omicron kriptovaluta porasla ogromnom brzinom, vjerovatno možete pogoditi razlog - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Omicron kriptovaluta porasla ogromnom brzinom, vjerovatno možete pogoditi razlog

U normalnim vremenima, proizvod koji deli ime sa varijantom virusa bio bi loš za poslovanje. Ali ovo nisu normalna vremena, a kripto definitivno nije normalan posao.

Vrednost malo poznatog tokena je skočila nakon što je Svetska zdravstvena organizacija u petak označila Omicron kao „varijantu zabrinutosti“. Nazvan, da, Omicron, vrednost kriptovalute je porasla sa oko 65 dolara na 675 dolara do kraja nedelje, prema Cripto.com.

Vreme porasta sugeriše da se zasniva na nešto više od zajedničkog imena tokena sa najnovijom varijantom. Tako je, ljudi kupuju manje-više nasumične tokene, čak i one koji imaju meme potencijal jer znaju da će privući pažnju na sebe, čak iako razlog nije finansijski opravdan, već bizaran, javlja Mashable.

Oni koji stoje iza projekta Omicron svakako su svesni neobičnog slučajnog porasta tokena.

Omicron kriptovaluta porasla ogromnom brzinom, verovatno možete pogoditi razlog

Uprkos suprotnom mišljenju, Omicron token je imao svoje ime i pre nego što je SZO imenovala najnoviju varijantu.

Omicron ne bi bio prvi token koji je doživeo povećanje vrednosti kao odgovor na očigledne spekulacije zasnovane na memeima — kriptovaluta Shiba Inu je možda najnoviji primer tog fenomena — i sigurno neće biti poslednji.

Kako god, u poslednjih 24 časa vrednost Omicron kriptovalute je pala sa 650 na manje od 200 US dolara, ali sigurno je da su špekulanti za par dana zaradili ogromne pare.

Benchmark.

Danas objavljeno

Telefon koji dominira u Kini je iPhone

V.R.

Apple naočare – da li mogu da poprave vid?

V.R.

Google Chrome 97 popušta zaštitu privatnosti da bi pomogao Microsoftu

V.R.

Ostavite komentar