Olympus će praviti kamere za buduće Samsung telefone - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Olympus će praviti kamere za buduće Samsung telefone

Nezvanični izveštaji iz dva nezavisna izvora navode da je Olympus postigao dogovor sa Samsung-om da im obezbjedi kamere za buduće telefone, među kojima su potencijalno Samsung Galaxy Fold 3 i Galaxy S22.

Čak i bez ovog partnerstva, Samsung je ponudio najbolje kamere u svetu mobilnih telefona (na modelima Galaxy S21 i Galaxy Z Fold 2), a ekspertiza koju Olympus ima na tom polju i njihova napredna tehnologija rezultovaće kvalitetom fotografija koja još nije viđena na mobilnim telefonima. Trenutni zvanični status ovog partnerstva nije poznat (bar ne u javnosti), a pominje se da ove dve kompanije možda već rade na specijalnoj ediciji Fold telefona.

Ovo se poklapa sa zvaničnim saopštenje koje je Olympus izdao pre nekoliko meseci, u kome je navedeno da u 2021. godini planira kolaboraciju sa drugim kompanijama.

Da li je ovo tačno saznaćemo u narednim mesecima. Neke druge, takođe nezvanične informacije navode da Samsung radi na novom procesoru sa kodnim imenom „Olympus“, što može da bude potvrda prethodnih informacija, ali i izvor nesporazuma (ako su pogrešno povezani ime procesora sa kompanijom Olympus). Ako do saradnje dođe, Olympus će se pridružiti prestižnoj grupi koju čine Leica i Hasselblad, koja obezbeđuje tehnologiju kamera i optike za proizvođače telefona.

Izvor: PCPress / Digital Camera World

Danas objavljeno

Windows 95 ikonice odlaze u istoriju

Vanja A

Samsungove laptopove sa Exynos-om možemo očekivati krajem 2021. godine

Vanja A

Apple nije namjerno obavjestio 128 miliona iPhone korisnika o ukradenim podacima

Vanja A

Ostavite komentar