Olgica Markanović imala saučesnicu? - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Olgica Markanović imala saučesnicu?

Pred Prvim javnim tužilaštvom u Beogradu sutra će biti saslušana vlasnica lokala na Senjaku u kojem je Olgica Markanović vršila estetske zahvate, a koja je osumnjičena da joj je pomagala, saznaje Blic.

Prema informacijama koje posjeduje Blic, protiv nje je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku jer ima prebivalište u Beogradu i nije ranije osuđivana.

“Ona je iznajmljivala Markanovićevoj lokal na Senjaku i ima saznanja o njenom radu. Trenutno se tereti za pomaganje, a istraga koja je u toku će da rasvjetli njenu ulogu u radu sa nadriljekarkom”, kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Nakon što drugoosumnjičena bude iznijela svoju odbranu, biće saslušane žrtve lažne doktorke, a potom i svjedoci.

“Pošto svi svjedoci i oštećeni budu saslušani biće naložena vještačenja”, dodaje izvor Blica upoznat sa slučajem.

Podsjetimo, Olgica Markanović, vlasnica salona u Beogradu i Banjaluci, uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivična djela neovlašćeno bavljenje određenom djelatnošću, teška djela protiv zdravlja ljudi i nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je saopšteno, Markanovićeva se tereti da je od aprila prošle godine do 15. marta ove godine, u neregistrovanom estetskom studiju na teritoriji Savskog venca, za novčanu nadoknadu, pružala medincinske estetstke usluge pacijentima bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalni rad.

Za obavljanje tih medicinskih estetskih usluga, po zakonu joj je potrebna dozvola nadležnog organa koju ona nije imala.

“Prikrivajući činjenicu da nije stručno osposobljena za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata, O. M., kako se sumnja, nije izdavala medicinski izvještaj, fiskalni račun ili priznanice pacijentima nakon zahvata, već im je usmenim putem prepisivala lijekove, što je za posljedicu izazvalo teško narušavanje zdravlja oštećenih, odnosno pacijenata”, saopštio je MUP.

O njenom nestručnom radu za Blic su govorile i devojke koje je unakazila.

Jedna od žrtava Željana Milanović kazala je da je mislila da je ona jedina oštećena, ali onda je igrom slučaja otkrila da je Markanovićeva unakazila još osoba.

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar