Olga otkrila u čemu joj Đoković najviše pomaže - BIGportal.ba
Sport Tenis

Olga otkrila u čemu joj Đoković najviše pomaže

Olga Danilović pričala je posle eliminacije sa AO o ulozi Novaka Đokovića u njenom teniskom razvoju.

Danilovićeva je nakon iznenađenja protiv Petre Martić u prvom kolu, u drugom poražena od Šelbi Rodžers.

Danilovićeva je protiv Rodžers imala podršku Novaka Đokovića sa tribina.

“Bio je i na prvom meču, takođe, ali ga niste videli. Opet je došao. To je velika čast za mene što je tu da me podrži. Način na koji me tretira, koliko brine, kako me podržava, to je neverovatno”, rekla je Olga.

Olga ističe Đokovića kao svog mentora, iako ima i ličnog trenera Kristijana Šnajdera.

“Svi znamo da je mentalno najbolji teniser svih vremena. I kao igrač, ali je njegova psiha nešto drugačije. Samo biti prisutan u trenutku, uživati, boriti se. To zvuči jednostavno ali moraš to imati”,
 istakla je u čemu joj Đoković najviše pomaže.

Đoković je odmah posle poraza od Rodžers razgovarao sa Danilovićevom.

“Istkao je da je ponosan, da je ovo bio odličan turnir za mene, dva odlična meča. Da sam imala nekoliko šansi, jedan-dva poena koja nisam iskoristila, ali ona je odigrala kako treba. Nisam bila mnogo potresena posle meča jer znam da je danas ovo bio moj maksimum. Bože moj, biće bolje drugi put”.

Još jednom je istakla koliko joj je značio nastup na Australijan openu, njen prvi na nekom Grend slemu.

“Protiv Petre sam igrala prvi meč na nekom Grend slemu, prva pobeda protiv vrhunske teniserke. I iz ovog meča mogu da izvučem pozitivne stvari. Pre svega sam ponosna kako sam se nosila u teškim situacijama. Prethodni duel je bio mnogo težak i ja sam bila mentalno veoma stabilna. Samo biti ovde, imati priliku da igram protiv najboljih teniserki, trenirati, pobeđivati, biti na terenu, to je najvažnija stvar ovde”.

Šta Olgu čeka posle Melburna?

“Mnogo je teško da se bilo šta planira sada. Ima dosta turnira na kalendaru pa se otkažu, a i oni su veoma jaki. Ovde ima još jedan turnir, pokušaću da ‘upadnem’. Kad sam već tu, navikla sam se. Ako ne uspem idem kući. Ima i neka Doha, ali nije jednostavno ništa reći jer se sve menja u danu”, zaključila je Danilovićeva.

Danas objavljeno

Navijači Engleske i Velsa tukli se u Španiji

Zeljka

Obradović: Zaslužili smo da pobijedimo

Zeljka

“Rafa može da igra još tri, četiri godine”

Zeljka

Ostavite komentar