13. Aprila 2022.

Olena Zelenska otkrila kad je poslednji put vidjela muža

Big Portal

Kako je ispričala, prvog dana ruske invazije probudila ju je buka između 4 i 5 sati ujutro, a ubrzo je saznala da je reč o eksplozijama.

Tad je poslednji put videla supruga u odelu, kaže. Nakon toga presvukao se u vojničku odeću, koju i danas nosi.

“Počelo je”, bilo je sve što joj je u tom trenu rekao.

Njegova kancelarija ubrzo je postala mesto sastajanja vojnog zapovedništva, a Zelenski se odvojio od svoje porodice. Otada su on i supruga razgovarali samo telefonom.

Na pitanje šta je rekla svom devetogodišnjem sinu i 17-godišnjoj ćerki, rekla je: “Deci ne treba ništa objašnjavati. Oni vide sve, kao i svako dete u Ukrajini. Sigurno, to nije nešto što bi deca trebalo da vide – ali deca su vrlo iskrena. Od njih ne možete ništa sakriti.”

Rekla je da će ukrajinska omladina izrasti u rodoljube, spremne da brane svoju domovinu. Kad su deca u pitanju, najbolja strategija je istina, dodala je.

Rekla je da je Putin krenuo da deli njen narod, ali to je nemoguće.

“‘Upravo taj lični bes i bol, koje svi osećamo, trenutno aktiviraju žeđ za delovanjem, odupiranjem agresiji, obranom naše slobode”, istakla je i dodala da je Ukrajina postala zemlja volontera: s umetnicima, ugostiteljima i frizerima koji rade zajedno kako bi pomogli svojoj braći po oružju.

Zahvalila je svim zemljama koje su primile ukrajinske izbeglice.

https://www.instagram.com/p/BxsAw-wi4Gp/?utm_source=ig_embed&ig_rid=15c3c649-9a9a-43cf-8eae-79cdd7084116

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare