29. Oktobra 2021.

Ole pred Totenhem: Kritika da, ali ne i laži o igračima i meni

Big Portal

Posle debakla u debiju sa Liverpulom na “OLd Trafordu” (0:5), Solskjer je nekako preživeo na klupi, ali nema vremena za predah.

Sledi mu paklena serija mečeva, od čega prvo na gostovanju Totenhemu u subotu, 30. oktobra.

Norvežanina su na obraćanju medijima pitali da li je dobro, na šta je on odgovorio a “a što ne bih bio”, da bi potom izrazio uverenje da su njegovi igrači spremni da reaguju na pravi način.

Potrebna nam je reakcija. Moj je posao da igrače držim u pravom stanju svesti. Ja sam odgovoran za reakciju, rezultat, igru. Radili smo na terenu sve ono što bi fudbaler trebalo da radi, to nije samo jedna stvar, stanje svesti, to je i pristup utakmici, strategija, plan igre, taktika, tehnički detalji. Imali smo dobru nedelju i osećam da su momci spremni da daju najbolje od sebe, kao i uvek. Prošle nedelje nije išlo planu, nismo bili ni blizu svog najboljeg“, kaže Solskjer.

On je otkrio da je Aleks Ferguson bio prisutan u utorak na treningu, pošto je imao komerciajle obaveze u klubu te da je imao priliku da kratko porazgovara sa njim.

Sreo sam se sa njim, na kratko. Bio je tamo sa Kristijanom Ronaldom. Imao sam neke svoje teške momente ovde kao igrač i kao trener i menadžer, morao sam da se nosim sa padovima. Imali smo dve ili tri krize otkako sam menadžer, ali ponoviću, uvek ću se boriti i uzvratiti“.

Solskjeru je posebno zasmetalo to što se u medijima i na društvenim mrežema pisalo sve i svašta, od čega mnogo toga nije imalo veze sa istinom.

Foto: Profimedia

Nisam od onih koji čitaju šta se piše po društvenim mrežama, ali Pol Pogba je ušao ljud u moju kancelariju. Svi očekujemo da budemo kritikovani, to je u redu, igra nije bila dovoljno dobra, očekujete da to čujete i s ove i s one strane, ali ne možemo da prihvatimo kada se šire laži o nama. Pol je došao kod mene i rekao mi šta je stavio na društvenim mrežama. Bolji smo od toga što pišu o nama. Ovde je kultura bolje, okruženje. Kada su u pitanju očigledne laži, momci moraju da reaguju i kažu šta imaju. Sva mišljenje i izveštaji su u redu, ali ne izmišljate laži o igračima ili meni“, zamolio je Solskjer.

On je rekao da je ove nedelje na treningu video reakciju kod igrača, da su željni da se iskupe za poraz od Liverpula, ali se opet osvrnuo na taj meč.

Bili smo previše otvoreni i previše neorganizovani protiv dobrog tima. Videli ste Tajsona Fjurija, kada je bio oboren na patos par puta. Zadivljujuće je koliko je smiren i koncentrisan, čak i kada je na podu. Broje mu do šest, sedam, osam i on je spreman da nastavi. Možda smo se otvorili prerano i pokušali to da sredimo. Morali smo da budemo koncentrisaniji, ali i da gledamo na razne stvari. Morate biti otvoreni, direktni. Komunikacija mora da bude direktna“, rekao je Solskjer koji će imati sve igrače na raspolaganju osim suspendovanog Pola Pogbe.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare