Olakšica za banjalučke vozače: Završena saobraćajnica i kružna raskrsnica - BIGportal.ba
Banja Luka

Olakšica za banjalučke vozače: Završena saobraćajnica i kružna raskrsnica

U cilju rasterećenja saobraćaja u ulicama Vuka Karadžića, Svetozara Markovića i Jovana Dučića, te povezivanju ulica Jovana Dučića i Prvog krajiškog korpusa, izgrađena je moderna saobraćajnica i kružna raskrsnica, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovo je još jedan način zahvaljujući kojem Banja Luka dobija novo ruho, poručio je gradonačelnik, Draško Stanivuković.

“Još jedna u nizu potpuno modernizovanih ulica, sa novoizgrađenom saobraćajnicom i kružim tokom koji spaja ulice Jovana Dučića i Prvog krajiškog korpusa. Na ovaj način završavamo ciklus od 10 ulica sa dužinom preko pet kilometara u užem centru grada i preko 50 modernizovanih ulica na tertioriji cijelog grada. Banja Luka dobija potpuno novo ruho”, poručio je on.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da je Grad Banja Luka pribavio građevinsku dozvolu za izgradnju javne komunalne infrastrukture i to: saobraćajnica sa kružnom raskrsnicom, parking, pješačke površine, vodovod, fekalna, oborinska kanalizacije, javna rasvjeta i zelene površine, na lokaciji u ulici Prvog krajiškog korpusa.

Dodaju kako će  izgradnjom navedene javne komunlane infrastrukture biti riješen dugogodišnji saobraćajni problem na predmetnoj lokaciji.

U proteklom periodu u okviru investicionog održavanja, dio saobraćajnice u Ulici Jovana Dučića dobio je novi asfalt, koji je sada povezan sa novom saobraćajnicom i kružnom raskrsnicom.

Podsjećamo, u proteklom periodu se mnogo radilo na modernizaciji saobraćajnica, pa je tako okončana modernizacija glavne saobraćajnice od Palasa do Banskog dvora, ali i Ulica Od Zmijanja Rajka kroz Srpske Toplice u dužini od oko dva kilometra.

Pored toga, novi asfalt, između ostalog je postavljen je i na glavnoj gradskoj saobraćajnici, na dionici od Solunske do Bulevara cara Dušana i u Ulici Patre, na dijelu od kružnog toka do Ulice kralja Petra I Karađorđević, kao i u Ulici Boška Tošića, te još oko 50 modernizovanih ulica na teritoriji cijelog grada.

Danas objavljeno

Mještani Ade zabrinuti nakon sudara: Rampe nema – Željeznice čekaju dijelove

Vanja A

Počela izgradnja vodovoda: Uskoro voda i za mještane dvije ulice u Šargovcu

Vanja A

Planirana isključenja električne energije za 28.septembar 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar