Olakšano podešavanje internet pregledača u Windowsu 11 - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Olakšano podešavanje internet pregledača u Windowsu 11

Microsoft konačno mijenja kontradiktornu opciju kod podešavanja podrazumevanog internet pregledača.

Iako Windows 11 nije imao kontroverzne izmene korisničkog interfejsa kakve smo viđali u Windows 8 verziji, Microsoft je i kod nove verzije operativnog sistema načinio neke neobične izbore kada su u pitanju podešavanja.

To se posebno odnosi na podrazumevani internet pregledač. Ukoliko korisnik zaboravi da podesi podrazumevani brauzer prvi put kada ga pokrene, nakon toga postaje veoma komplikovano da se pregledač podrazumevano podesi (za razliku od onoga što smo imali kod Windowsa 10).

Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com

Dobra vest je da je Microsoft svestan negativnih komentara i reakcija korisnika i sada testira novu verziju Windowsa, koja će olakšati podešavanje podrazumevanih internet pregledača.

Promenu je otkrio developer Rafael Rivera, a korisnici sada mogu da izaberu da podese svoje podrazumevane brauzere na sličan način kao što su to radili u Windowsu 10.

Do sada, ukoliko korisnik ne bi postavio podrazumevane vrednosti tokom prvog pokretanja pregledača, morao bi da ode u Windows 11 podešavanja i promeni protokol za HTTP, HTTPS, .HTML i .HTM, što može biti zbunjujuće za one koji nisu vični tehnologijama.

Microsoft je u međuvremenu potvrdio ove promene, ali nije poznato kada se očekuje da će biti dostupne javnosti. Trenutno je funkcija u fazi testiranja.

B92.

Danas objavljeno

Veliko ažuriranje za OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro donosi gomilu noviteta

Zeljka

Čistka u Twitteru – otpušteni šefovi za bezbjednost

Zeljka

Intel Arc Alchemist Xe-HPG grafička kartica sa 512 EUs nadmašuje NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti

Zeljka

Ostavite komentar