Okupljeni na protestu zbog Osmice: Grupa građana pružila podršku direktoru OBA - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Okupljeni na protestu zbog Osmice: Grupa građana pružila podršku direktoru OBA

Ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Sarajevu se okupila grupa građana kako bi poslali podršku direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije Osmanu Mehmedagiću Osmicu koji je juče uhapšen.

Okupljena grupa građana stoji na parkingu ispred zgrade Tužilaštva i Suda BiH, a sa sobom pojedini nose i transparente. Otprilike stotinu okupljenih su mirno došli ovdje, šetaju i razgovaraju. Među njima nalazi se i Fikret Prevljak, bivši čelnik SDA Ilidža i kandidat za načelnika te opštine, prenosi Klix.

Novinarima se obratio Salko Zildžić, kadar SDA iz Tuzle koji je rekao da je hapšenje Mehmedagića “predstava za javnost”. Ističe da su mnoge afere zataškane, a da je u posljednjih nekoliko godina primjetan namjerni udar na Mehmedagića.

– Ovo nema veze sa SDA, ovo je naš lični odgovor na nenormalno dešavanje – rekao je Zildžić.

Pripadnici MUP KS juče uhapsili Osmana Mehmedagića zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje sprave i pranje novca. Policija još jednom provjerava navode o tome da je Mehmedagić falsifikovao diplomu kojom je i konkurisao za poziciju direktora OBA BiH, međutim sumnjiv im je i način na koji je on kupio dva stambena objekta u Sarajevu.

Danas objavljeno

DILERI OSTAJU IZA REŠETAKA: Na području Banjaluke prodavali marihuanu i kokain

M.

Jake snježne padavine napravile haos u Austriji

M.

Direktoru Bosnalijeka određen pritvor

M.

Ostavite komentar