Okrutna trenerica snimljena u Dubaiju kako maltretira delfina - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Okrutna trenerica snimljena u Dubaiju kako maltretira delfina

NA DRUŠTVENIM mrežama je prije 3 dana objavljen snimak okrutne trenerice delfina u Dubaiju kako sjedi na sirotoj životinji te tako ulazi s njom u bazen.  Stručnjaci kažu da ovakvo ponašanje može dovesti do ozbiljnih povreda unutrašnjih organa životinje. Naime, delfini ne mogu podnijeti svoju težinu izvan vode, tako da…

NA DRUŠTVENIM mrežama je prije 3 dana objavljen snimak okrutne trenerice delfina u Dubaiju kako sjedi na sirotoj životinji te tako ulazi s njom u bazen.  Stručnjaci kažu da ovakvo ponašanje može dovesti do ozbiljnih povreda unutrašnjih organa životinje.

Naime, delfini ne mogu podnijeti svoju težinu izvan vode, tako da dodavanje ljudske mase može ozbiljno ugroziti njihov život. Iako je trenerica sjedila na delfinu samo 6 sekundi, to je dovoljno vremena da mu ošteti abdomen.

Obje trenerice su vrlo brzo nakon objave snimke obrisale svoje profile na društvenim mrežama, a u toku je i službena istraga koja će potvrditi radi li se o okrutnosti nad životinjama.

Razne organizacije za zaštitu životinja apeluju na zatvaranje ovakvih turističkih atrakcija u kojima životinje pate i stradaju. 

Danas objavljeno

“Ovo je prvi pokušaj čovjeka da pomjeri nebesko tijelo”

Zeljka

Sendvič sa slaninom dnevno – recept za starost stogodišnjakinje

Zeljka

Potvrdili romansu? Leonardo Dikaprio i Điđi Hadid bili u istom hotelu

Zeljka

Ostavite komentar