26. Septembra 2021.

Okrivio bivšu ženu: Kako se odvijao zločin u Zagrebu

Big Portal

Uspavaćoj sobi bilo je mrtvo tijelo četvorogodišnjaka, a u dnevnoj sobi mrtva tijela blizanaca, djevojčice i dječaka, koje je prethodno otac uspavao tabletama i zatim zadavio. Kopic je pokazivao znakove života, jer samoubistvo tabletama očito nije uspjelo i odmah je prevezen u bolnicu, a Mlinovi, elitno naselje na sjeveru grada, bilo je blokirano.

U iznajmljenom penthausu u petak uveče odvijala se stravična drama sa nesagledivim posledicama, a ovakav zločin u Zagrebu još nije zabilježen. Harald Kopic je čuvao djecu preko vikenda, a njegova bivša supruga u to vrijeme nije bila u Zagrebu, pišu Novosti.

U subotu ujutro u Dubrovniku je, nakon što je primila vijest o ubistvu svoje troje djece, hospitalizovana u teškom psihičkom stanju. Nakon ljekarske intervencije, majka je otišla u Neum.

Komšije su otkrile da dolazak djece nije ukazivao na bilo kakav problem, jer su često bila kod oca preko vikenda. A onda se na “Fejsbuku” moglo pročitati pismo ubice, napisano na engleskom: “Zbogom svima. Napuštam vas jer ne mogu više. Ljubav mog života Marija D. ostavila me jer je moja bivša žena Dajana K. bila vrlo loša prema njoj i jer nemam više novca. Sve što sam pokušavao raditi zadnjih godinu i po nije uspijevalo i čak niti moja braća iz masonske lože nisu htjela pomoći, a na kraju nisu mi htjeli odgovarati ni na telefonske pozive”.

Austrijski biznismen napisao je da su mu pomagali samo najbolji prijatelji Roland i Manfred i brat Helmut i završio je svoje obraćanje na društvenim mrežama “ali sad, sad je kraj. Zato zbogom”.

Neko od njegovih poznanika video je poruku na Fejsbuku i alarmirao policiju, i tako je počela noć užasa. Iskusni policajci koji su se našli u Mlinovima tvrde da tako nešto nikada nisu vidjeli, jer su uz djecu bili jastuci kojima ih je otac ugušio. Kada je policija ušla u stan, otac se probudio i bio svjestan svega što se događa, a uz djecu su bile poređane omiljene igračke.

Komšije Austrijanca dobro poznaju, često je odlazio u lokalni kafić, a u posljednje je vrijeme bio u vezi sa manekenkom. Svi njegovi poslovi su propali, a mnoge firme koje je imao su ili zatvorene ili su bile u minusu. Zastupao je i neke lizing firme i bio pod sumnjom da je organizovao mladiće koji su utjerivali dugove, ali je Austrijanac sve to demantovao. Uvijek je bio elegantno obučen, sa skupocijenim satovima na ruci, a u prošlosti je radio i za velike kompanije poput “Boša” i “Alkatel”.

Rođen je u Beču i često je bio na relaciji Zagreba i austrijskog glavnog grada, a prije petnaestak godina se zastalno preselio u Hrvatsku. Radio je kao finansijski savjetnik, posredovao kod kupovina kompanija, a onda su počeli problemi.

Prvo sa rastavom, a onda i poslovni. Na društvenim mrežama redovno je objavljivao slike nasmijane djece koja su provodila vikende sa njim, išla na izlete i putovanja. Ništa nije ukazivalo na katastrofu, a policija nikada nije intervenisala zbog prijava o porodičnom nasilju. Iznajmio je skup stan i na mrežama se hvalio da je član masonske lože.

Nakon stravičnog zločin koji se odvijao u Mlinovima, komšije kažu da je riječ o ukletoj kući, jer je policija dolazila bezbroj puta na razne intervencije. Svjetlo je u penthausu gorilo je te kobne večeri i duboko u noći, kada se očito odvijao zločin koji je zgrozio i Hrvatsku i region.

(Novosti/Blic)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare