Oko 500 roditelja predalo zahtjev za sufinansiranje boravka djece u privatnim vrtićima - BIGportal.ba
Banja Luka

Oko 500 roditelja predalo zahtjev za sufinansiranje boravka djece u privatnim vrtićima

Blizu 500 roditelja predalo je zahtjev za sufinansiranje troškova usluge boravka djece u privatnim vrtićima.

Imajući u vidu da je predaja zahtjeva započela polovinom aprila, dnevni broj zahtjeva pokazuje da za ovaj vid podrške Grada roditeljima – vlada veliko interesovanje.

Zorica Vujmilović čija kćerka pohađa privatni vrtić kaže da joj je kao roditelju troje djece značajna ova podrška Grada.

-Za moju kćerku nije bilo mjesta u državnom vrtiću tako da pohađa privatni. I ova podrška itekako znači,a posebno je važna onim roditeljima kojim imaju više djece – kazala je ona.

Naime, Banja Luka je prvi grad u istoriji Republike Srpske koji sufinansira boravak djece u privatnim predškolskim ustanovama.

U Odjeljenju za društvene djelatnosti potvrdili su da se zaprimljeni zahtjevi odmah obrađuju, odnosno provjerava se ispunjenost uslova i izrađuju rješenja koja će biti uručena podnosiocima zahtjeva.

Uplate roditeljima ići će početkom mjeseca za prethodni mjesec.

Kada se roditeljima odobri zahtjev za sufinansiranje, to će važiti sve dok ne dođe do neke promjene odnosno do prestanka boravka djeteta u privatnoj predškolskoj ustanovi, o čemu će nas obavijestiti sama ustanova.

Podsjećamo, zahtjev za isplatu novčane podrške, roditelji mogu predati u Gradskoj upravi – u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter 1 ili 2.

Uz popunjen zahtjev, koji roditelji mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije ili sa sajta Grada, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

Uvjerenje o prebivalištu za podnosioca zahtjeva;
Kopija kartice tekućeg računa;
Potvrda da dijete ne može da se upiše pripadajućem vrtiću po mjestu stanovanja u JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ iz razloga nedovoljnog kapaciteta;
Ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom sa teritorije grada Banje Luke.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 30.novembar 2022. godine

Vanja A

Prvi put sredstva u budžetu za brojne nove investicije

M.

Poboljšanje uslova za pse: Nastavljeno uređenje prostora u azilu na Manjači

M.

Ostavite komentar