"Ojadio" roditelje: Dječak u igrici potrošio 62.000 dolara - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

“Ojadio” roditelje: Dječak u igrici potrošio 62.000 dolara

Rat protiv mikrotransakcija i loot kutija je daleko od gotovog, i iako mnoge zemlje već postižu napredak u borbi protiv predatorskih mehanika u igrama, ekstremnih slučajeva ne manjka.

U najnovijem saslušanju koje je sprovela britanska vlada, otkriveno je da je jedan igrač u igri Runescape, putem mikrotransakcija, potrošio neverovatnih 62.000 dolara.

Na taj način je dečak naneo ogromne finansijske poteškoće svojim roditeljima, jer 62.000 dolara nije uopšte naivna suma novca i nije jasno kako je to moglo promaći roditeljima, a studio iza Runescape naravno zadovoljno trlja ruke.

Runescape čak ima i limit, što znači da igrač ne može da potroši više od 1.000 dolara nedeljno, ili 5.000 dolara mesečno, zbog čega nas još više čudi podatak da je jedan igrač uspeo da napravi ogromne troškove, a da niko ne reaguje, prenosi Play.

Mikrotransakcije su tokom godina postajale sve važniji deo igre, a sa dolaskom Fortnite je počela i prava ekspanzija raznih besmislenih dodataka koji se mogu kupiti u drugim igrama, što je doprinelo većim troškovima unutar same igre.

Veći deo igračke zajednice je besan zbog ovoga, a vidi se i da veliki uticaj na sve više mikrotransakcija imaju igrači koji su spremni da troše više novca, pa je i pored pritužbi i žalbi developerima isplatiljivije da ostave mikrotransakcije u igri.

Danas objavljeno

Video igre na koje treba obratiti pažnju u oktobru

Vanja A

Da li vještačka inteligencija već bolje čita sa usana od ljudi?

Vanja A

Twitter nagoveštava kako će izgledati opcija izmijene tvitova

V.R.

Ostavite komentar