Ogromnu pomoć za borbu protiv korone potrošili na statuu lignje - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Ogromnu pomoć za borbu protiv korone potrošili na statuu lignje

Japansko ribarsko mjesto Notou izazvalo je snažne reakcije u javnosti nakon što je objavljeno da su utrošili ogromna sredstva za ublažavanje posljedica epidemije virusa korona na veliku skulpturu lignje kako bi potakli turizam.

Ogromno ružičasto stvorenje s ispruženim krakovima otkriveno je u martu u obalnom gradu Notou u središtu Japana i koštalo je 230.000 dolara, javlja “NY Times“.

Uprkos kritikama lokalni funkcioneri poručili su da se nadaju da će skulptura postavljena uz put privući prolaznike, piše “24sata.hr“.

Ogromnu pomoć za borbu protiv korone potrošili na statuu lignje

“Turizam je u našem gradu teško pogođen virusom korona. Željeli smo učiniti nešto kao bismo podržali lokalno poduzetništvo”, kazao je gradski dužnosnik.

Dodao je da je mjesto trpjelo ne samo zbog ograničenja uvedenih u okviru borbe protiv Kovid-19 nego i zbog lošeg ulova.

Mnoge je skulptura visoka 13 metara privukla proteklih dana te su se djeca igrala uz nju, a odrasli je slikali, brane se lokalni funkcioneri. Ali mnogi ne dijele to oduševljenje.

“Pogrešno je trošiti novac poreskih obveznika na nepotrebne predmete koji nisu hitni. Gradonačelnik i lokalni funkcioneri trebalo bi da podmire te troškove”, jedan je od komentara na Twitteru.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Nasljednica imperije Svarovski sa mužem uživa na moru

Vanja A

Jennifer i Ben uhvaćeni u strastvenom ljubavnom zanosu

Vanja A

Jill Biden: Štikle s neobičnom potpeticom koje su zasjenile i mini haljinu prve dame

Vanja A

Ostavite komentar