Ograničenja javnih događaja, zabrana rada noćnim klubovima i prodaje alkohola - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ograničenja javnih događaja, zabrana rada noćnim klubovima i prodaje alkohola

U Hrvatskoj su zbog pogoršanja epidemiološke situacije od danas na snazi nove mjere, koje se odnose na ograničenje javnih događanja i okupljanja, obustavu rada noćnih klubova, te zabranu prodaje alkohola u noćnim časovima.

Mjere se odnose na ograničenje javnih događanja i okupljanja na 25 umjesto 50 osoba, ograničenje svadbenih svečanosti na 15 umjesto 30 osoba, dok na sahranama može biti prisutno najviše 25 osoba, a saučešće se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Privatne svečanosti se ograničavaju na 10 osoba, a sportska takmičenja mogu se održavati bez publike, uz pridržavanje mjera koje su bile i do sada bile na snazi.

Obustavlja se rad noćnih klubova, kazina i automat klubova, a ostali ugostiteljski objekti radiće do 22 časa, uz istaknuto obavještenje o najvećem broju gostiju koji mogu biti u objektu.

Uvodi se i zabrana prodaje alkoholnih pića od 22 do šest časova.

Obaveza svih trgovačkih centara je da u vrijeme očekivanog dolaska većeg broja kupaca, kao što su sniženja i pretpraznične rasprodaje, preduzmu dodatne mjere da ne bi boravilo više kupaca od dopuštenog broja.

Za profesionalne umjetničke programe, kino projekcije, vjerske obredi i sjednice predstavničkih tijela broj prisutnih se ograničava na veličinu prostora, uz osigurana četiri metra kvadratna po osobi i pridržavanje mjera.

Nacionalni štab civilne zaštite ove mjere donio je u petak, 20. novembra, budući da dosadašnje nisu smanjile broj zaraženih, prenose hrvatski mediji.

Danas objavljeno

Makron i Merkel razgovarali o evropskoj odbrani

M.

U institucijama BiH uporno kriju diplome zaposlenih

M.

Ročište Alisi Mutap: Šta je tužiocima rekao zaštićeni svjedok

M.

Ostavite komentar