19. Februara 2022.

Oglasio se premijer nakon hapšenja ministra Horvata

Big Portal

Parlamentarna većina je stabilna. Kontaktirao sam sve članove, oni su svi uz Vladu, podržavaju je. Kada budemo više saznali, onda ćemo donositi odluke, rekao je Plenković je na konferenciji za novinare.

On je pozvao DORH i glavnog državnog tužioca da se izjasne i iznesu čvrste dokaze i razloge zašto su se odlučili na ovakav potez.

– Sigurno rade zakonito, nepristrano, pa je njihova dužnost da i obavijeste javnost što rade. Znam koliko i vi – rekao je Plenković.

On je dodao da vidi da je riječ o nekim događajima iz 2018. kad je Horvat bio ministar građevinarstva u prvoj Vladi, o programima koji su se odnosili na podršku preduzetnicima, u okviru programa koji se odnosi na nacionalne manjine, prenose hrvatski mediji.

DORH je saopštio da glavna tužiteljka i tužilaštvo kao ni do sada neće komentarisati izjave predsjednika Vlade Hrvatske.

Nadležno državno tužilaštvo, Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta, kako navode, preduzima svoje radnje u skladu sa zakonima.

Kada se ostvare zakonom propisni uslovi, nadležno državno tužilaštvo će dati javnosti relevantne informacije, objavilo je Državno tužilaštvo na svojoj stranici.

Horvatov advokat rekao je ranije da je njegov klijent uhapšen nakon što mu je pretresena kća, a hrvatski mediji navode da istraga obuhvata još državnih funkcionera.

Horvat se, kako se navodi, povezuje sa zlouporabom položaja i ovlašćenja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare