Oglasio se kralj Salman poslije pobjede! - BIGportal.ba
Sport WWin Qatar 2022

Oglasio se kralj Salman poslije pobjede!

U Saudijskoj Arabiji niko neće ići na posao – državni praznik zbog Argentine!

Sutra je neradni dan u najvećoj državi na Arabijskom poluostrvu.

Stalno možemo da čujemo krilaticu da je fudbal više od igre, a danas se to definitivno potvrdilo. Monarh Saudijske Arabije Salman, saopštio je informaciju da je u srijedu neradan dan u toj državi, zbog velike pobjede nad Argentinom sa 2:1.

Pored radnika, svojih akademskih obaveza oslobođeni su studenti i školarci, pa možemo da zamislimo šta bi tek bilo ako se Saudijci plasiraju u narednu fazu takmičenja!?

Vladar Saudijske Arabije Salman ima 86 godina, rođen je u glavnom gradu Rijadu i titulu kralja ove države ima od 2015. godine. Njegov sin Mohamed bin Salman daleko je poznatiji široj javnosti, oko njega se “vrte” brojne kontroverze, a od prošle godine je postao vlasnik slavnog Njukasla, koji doživljava renesansu sa njim na čelu kluba.

Poslije ove pobjede interesovanje u ovoj državi se dodatno povećalo, pa se tamošnja avio kompanija “Saudia” oglasila informacijom da će se povećati broj jednodnevnih letova ka Dohi, gdje će njihovi državljani moći da gledaju preostale dvije utakmice u grupi C. Sljedeći rival im je Poljska 26. novembra od 14 časova, a grupnu fazu završavaju 30. novembra protiv Meksika na Lusail stadionu.

Mondo.ba

Danas objavljeno

Milan negirao da su propali pregovori sa najboljim igračem

Vanja A

Omaž Novaku Đokoviću: Jedan igrač, jedan teren – deset titula

Vanja A

Ferari poručuje: To je smiješno

Vanja A

Ostavite komentar