Oglasilo se hrvatsko Ministarstvo zdravstva o smrti Matijanića - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Oglasilo se hrvatsko Ministarstvo zdravstva o smrti Matijanića

Zbog velikog interesovanja medija o smrti novinara Vladimira Matijanića, hrvatsko Ministarstvo zdravlja je saopštilo da im je cilj da sagledaju ovaj slučaj iz svih uglova, utvrde punu istinu i predoče je porodici pokojnog i cjelokupnoj javnosti.

“Naš zdravstveni sistem treba da bude na usluzi svakom pacijentu pa smo odlučni da istražimo svaki pojedini propust i ukoliko utvrde nadležne stručne službe, sprovesti nužne korake za neadekvatno postupanje”, naveo je ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš.

Dodao je da je utvrđivanje činjenica važno radi objektivnih ocjena da li su pojedine zdravstvene službe i osobe radile svoj posao u skladu s pravilima struke, a utvrđene nepravilnosti uklonile kako bi se u budućnosti izbjegle situacije poput ovog splitskog slučaja.

Iz Ministarstva poručuju da imaju puno razumijevanje za želje medija i javnosti da se o ovom slučaju sazna puna istina.

Upozoravaju, međutim, da iznošenje neprovjerenih činjenica ili komentarisanje pojedinih radnji ili aktivnosti bilo kojeg učesnika u ovom slučaju prije završetka preduzetih inspekcijskih aktivnosti dodatno otežava tešku situaciju porodice pokojnog Vladimira Matijanića, kao i zdravstvenim radnicima i inspekcijskim timovima koji su uključeni u ovaj slučaj.

Napominju da te i takve informacije ne nude cjelovitu, objektivnu i istinitu sliku o ovom slučaju.

Matijanić je preminuo usljed komplikacija virusa korona.

Danas objavljeno

Bajden sa bine dozivao preminulu saradnicu: “Džeki, gdje si?”

M.

Plenković: Do nedjelje mogu biti nametnute izmjene Izbornog zakona BiH

M.

Rusija potpisala sporazum sa talibanima

Vanja A

Ostavite komentar