3. Septembra 2021.

Oglasili se iz Zvezde: Ne prihvatamo penale Italijana

Big Portal

Iz kluba sa stadiona “Rajko Mitić” oglasio se operativni direktor Marko Petrović.

Prethodnih godinu i po dana je jako težak period globalno za fudbal. Procenjeni gubici klubova samo u 2020. godini od strane FIFA iznose 14 milijardi dolara. Minus u fudbalskom sistemu je doveo do pada tražnje za igračima kao i opšte krize likvidnosti medju klubovima koji medjusobno kasne sa izmirenjem obaveza“, rekao je Petrović u izjavi dostavljenoj mediji.

Foto: FK Crvena zvezda

On je napomenuo da Zvezda takođe ima potraživanja iz inostranstva.

Na današnji dan Crvena zvezda ima potraživanja od nepunih tri miliona evra od čega je preko milion dospelo na naplatu. Za veći deo istih smo utužili druge klubove pred FIFA i CAS“.

Objasnio je i da crveno-beli neće platiti ratu sve dok ne dođe presuda od Sportskog arbitražnog suda u Lozani (CAS).

Za transfer Falka Crvena zvezda je prvobitno imala docnju u plaćanju upravo zbog kašnjenja u naplati planiranih priliva. U tom momentu smo imali nenaplaćena dospela potraživanja od još većeg broja klubova iz više zemalja. Italijanski klub je odmah istakao potraživanje za penale zbog kraćeg kašnjenja koje nismo prihvatili. Iz tog razloga do konačne presude CAS-a po tom pitanju plaćanje nećemo izvršiti jer se ne slažemo sa potraživanjem koje je italijanski klub istakao. Koristimo sve pravne instrumente da zaštitimo klub u ovom momentu posebno od slučajevima kada druga strana pokušava neosnovano da iskoristi nastalu situaciju i ne pokazuje minimalnu poslovnu etiku dobrog privrednika i poslovnog partnera“, zaključio je funkcioner Zvezde.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare