31. Maja 2022.

Oglasili se iz Visokih Dečana: Priština nastavlja sa pravnim bezakonjem

Big Portal

“Prošlo je šest godina od odluke Ustavnog suda Kosova kojim se potvrđuje imovina manastira Dečani. U novembru 2020. potpisan je dogovor o zaobilaznom putu za Crnu Goru van specijalne Zaštićene zone manastira. Ni jedno ni drugo kosovske institucije ne poštuju i nastavljaju sa pravnim bezakonjem”, naglašeno je iz manastira Visoki Dečani.

“Ovakav odnos najbolje pokazuje nespremnost kosovskih institucija da poštuju sopstvene pravne norme čime se nastavlja terorisanje manastira Visoki Dečani koji je od kraja rata četiri puta oružano napadan. Za sve ovo vrijeme u centru grada nema ni adekvatne oznake gdje je put za manastir”, naveo je manastir Visoki Dečani na Tviteru.

Prethodno je taj manastir na Tviteru objavio da je oznaka sa imenom manastira Visoki Dečani ponovo je pomjerena na Gugl mapama.

“Oznaka sa imenom manastira Visoki Dečani, jednog od najznačajnijih manastira srpske pravoslavne crkve i jednog od četiri spomenika UNESCO na Kosovu i Metohiji, ponovo je obrisana na Gugl mapama. Ovo je drugi slučaj ove godine. Provokacije se nastavljaju!”, navedeno je na Tviteru manastira Visoki Dečani.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare