6. Septembra 2022.

Oglasila se FIBA o incidentu na meču Gruzije i Turske

Big Portal

Podsećanja radi u pitanju je bio detalj kada je Korkmaz, koji se prethodno obračunavao sa košarkašima Gruzije na terenu, napadnut u svlačionici.

Tu vest je otkrio selektor Turske Ergin Ataman, a dan kasnije FIBA je dala svoje viđenje.

Po završetku utakmice, Košarkaški savez Turske je uložio protest koji se tiče greške u računanju vremena (sat je otkucavao 22 sekundi dok je igra bila prekinuta). “Posle gledanja materijala i svih dokaza, disciplinski panel sudija FIBA Eurobasketa je presudio da, dok je zaista bila greška u računanju vremena u četvrtoj četvrtini utakmice, Savez Turske nije uspeo da postavi stvari kako treba u svojoj žalbi, jer prema zvaničnim pravilima, da nije bilo greške u računanju vremena, sigurno bi bio i drugačiji rezultat. Kao posledica toga, protest Košarkaškog saveza Turske je odbijen“, kažu iz FIBA.

Dalje se dodaje:

Što se tiče optužbi od strane obe federacije koje se tiču akcija u svlačionicama, u koje su bilu uključeni igrači i delagirani članovi oba tima, istraga je trenutno u toku. Čim se ona završi, nadležno telo FIBA će doneti odluku o primenjivoj disciplinskoj meri“, stoji u saopštenju FIBA.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare