Odveli ljude u Belgiju da rade, pa ih tjerali da kradu - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Odveli ljude u Belgiju da rade, pa ih tjerali da kradu

U Srbiji je uhapšena petočlana kriminalna grupa, koja je odvela u Belgiju trojicu srpskih državljana pod izgovorom da će raditi dobro plaćen posao molera, ali ih je prisiljavala da kradu bakar i drugi metal iz tamošnjih fabrika.

Članovi ove grupe, svi iz okoline Žablja, uhapšeni su zbog sumnje da su kao kriminalna grupa trgovali ljudima na teritoriji Srbije i Belgije.

Na teret im je stavljeno da su februara do druge polovine oktobra prošle godine trojicu srpskih državljana doveli u zabludu da će na teritoriji Belgije raditi dobro plaćen posao molera, ali su ih tamo primoravali da kradu.

Sumnja se da su oštećene prisiljavali da svakodnevno kradu nekoliko tona bakra i drugog metala iz fabrika u gradu Šarloa, koje su zatim prodavali na otpadima, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Na taj način su članovi kriminalne grupe dnevno, protivpravno, pribavljali novčane iznose od 1.000 do 1.500 evra, koje su koristili za kupovinu nekretnina, automobila i za ostale lične potrebe.

Pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni policija je pronašla oko 5.000 evra, dva pištolja sa municijom, veću količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Akciju su sproveli Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Novi Sad i koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu.

Uhapšena su lica čiji su inicijali M.R, M.I, R.M, V.V. i I.J. Sumnja se da je organizator kriminalne grupe lice čiji su inicijali M.R.

Danas objavljeno

Protest zbog ubistva djevojčice: “Svi samo obrađuju papire, a mog deteta nema”

M.

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Ostavite komentar