23. Oktobra 2022.

Oduzeti dijelovi za kamione i automobile

Big Portal

Ovlašteni službenici Regionalnog centra Tuzla privremeno su oduzeli predmete od fizičkog lica za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija, saopšteno je iz UIO.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određenog fizičkog lica, provjerili su promet i porijeklo robe na dvije lokacije i tom prilikom pronašli veću količinu robe stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija, a riječ je o farovima za kamione, elektronici za kamione, filterima, raznim dijelovima za teretna motorna vozila.

Ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla su prilikom detaljnih pregleda uz upotrebu specijalističke opreme na Carinskoj ispostavi Tuzla i Graničnom prelazu Кarakaj pronašli neprijavljenu robu – dijelove za automobile, motorke, trimere, raznu opremu, gdje su pravna i fizička lica namjeravala proći carinsku proceduru bez plaćanja uvoznih dažbina.

UIO BiH pozvala je građane da na otvorenu liniju 080/020-607 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda, a svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

(Srna/ foto: UIO BiH)

BN.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare