Oduzeta medicinska oprema i duvan vrijedni više od 56.000 KM - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Oduzeta medicinska oprema i duvan vrijedni više od 56.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) na graničnom prelazu Orašje i na području Doboja i Modriče privremeno su oduzeli medicinsku opremu i duvanske prerađevine ukupne tržišne vrijednosti 56.850 KM.

“Aktivnosti na terenu na graničnom prelazu Orašje proveli su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla”, saopšteno je iz UIO.

U saopštenju se navodi da je prilikom pregleda vozila koja su pristigla iz Hrvatske korištena posebna, specijalistička oprema dobijena od “EXBS” programa, te je detaljnim pregledom otkrivena neprijavljena roba – medicinska oprema, za čiji uvoz je potrebna odgovarajuća dozvola nadležne Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Službenici grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla izvršili su i provjere prometa akciznih proizvoda na području Doboja i Modriče, dodaje se u saopštenju.

“Tom su prilikom kod devet lica pronašli akcizne proizvode /cigarete, ručno motane cigarete, duvan/ koji nisu bili obilježeni na zakonski propisani način akciznim markicama UIO, niti je za iste posjedovana zakonom propisana dokumentacija. Pronađeno je 3.883 paklica cigareta, 204 kilograma sitno rezanog duvana, 5.291 ručno motanih cigareta”, navedeno je u saopštenju.

Protiv osam lica pokrenut je prekršajni postupak, dok će protiv jedne osumnjičene osobe Tužilaštvu BiH biti proslijeđen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Danas objavljeno

Srbija: Ograničene cijene osnovnih životnih namirnica

M.

Maloljetnik iz Doboja prodavao falsifikovani novac

M.

Šta piše u dokumentu koji će se razmatrati na posebnoj sjednici NSRS

M.

Ostavite komentar