25. Septembra 2019.

Oduzet mandat delegatu u Domu naroda Parlamenta FBiH Dušku Radunu

Big Portal

Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdila portparol CIK-a BiH Maksida Pirić koja nam je rekla kako jej CIK, postupajući po odredbama Izbornog zakona BiH, na jučerašnjoj sjednici utvrdio prestanak mandata Dušku Radunu (SNS) u Skupštini Kantona 10 i Domu naroda Parlamenta FBiH.

Odluke o prestanku mandata nisu pravosnažne i na njih postoji mogućnost ulaganja žalbe u vremenskom periodu od dva dana.

Kada odluke postanu pravosnažne, CIK će dodijeliti zamjenske mandate i to na način da će mandat u Skupštini Kantona 10 dobiti idući kandidat s liste SNSD-a, dok će mandat u Domu naroda Parlamenta FBiH biti dodijeljen po posebnoj proceduri.

Duško Radun bio je od 2015. do 2018. godine načelnik Općine Bosansko Grahovo, a presudom Općinskog suda u Livnu osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci zbog zloupotrebe položaja ili ovlasti.

Općinski sud u Livnu presudom je odredio da se od Raduna oduzme 23.530,50 KM, odnosno imovinska korist pribavljena krivičnim djelima. Radun je zatvorsku kaznu zamijenio novčanom kaznom te u predviđenom roku uplatio dodatnih 24.000 KM.

Klix.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare