Odsječen auto-put Zagreb-Split - BIGportal.ba
Region Vijesti

Odsječen auto-put Zagreb-Split

Auto-put Zagreb-Split odsječen je kod čvora Sveti Rok zbog snježne bure, a vozila se preusmjeravaju na državne ceste, saopšteno je iz Hrvatskog autokluba.

Za sav saobraćaj zatvoreni su auto-put Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Ondić-Gračac-Knin, Јadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački.

Državna cesta Gospić-Karlobag otvorena je samo za automobile.

Za sav saobraćaj otvoreni su auto-put Rijeka-Zagreb, Krčki i Paški most, auto-put Draga-Šmrika, te Јadranska magistrala između Bakra i Novog Vinodolskog.

Zbog zimskih uslova zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicama i tegljače sa poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na većini puteva u Lici i Gorskom kotaru, te na pojedinim putevima u Istri, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

U većem dijelu Hrvatske kolovozi su mokri ili vlažni i klizavi, a iz HAK-a upozoravaju na poledicu, te na moguće odrone.

U Dalmaciji je sinoć duvala snežna bura, a u nekim mjestima na obali, posebno u zaleđu, padao je i snijeg.

Snijeg je napadao u Splitu, dijelovima Kaštela, Klisu, višim predjelima Solina, a nošen sniježnom burom padao je i u Omišu i Trogiru.

Danas objavljeno

Oluja u Dalmaciji: Jak vjetar, visoki talasi, pa čak i snijeg

M.

Tenzije na nebu: Kineski avioni iznad Tajvana – panika na ostrvu

M.

Usporen saobraćaj kroz Prijedor; U Kozarskoj Dubici voda prodrla u podrume

M.

Ostavite komentar