16. Jula 2021.

Održano ročište Osmici, odbrana tvrdi da je priveden nezakonito

Tužilac Oleg Čavka zatražio je pritvor za Mehmedagića zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i iz razloga što bi njegovo puptanje na slobodu moglo prouzročiti uznemirenje javnosti i građana, s obzirom na to da su, kako kaže, već evidentirani elementi narušavanja sigurnosti povezani s lišavanjem slobode navedenog osumnjičenog.

Senka Nožica, advokatica Osmana Mehmedagića, kazala je da nema krivičnog djela te da je njen branjenik uhapšen nezakonito, piše N1.

“Smatramo da nema ni osnova ni sumnje da naš branjenik počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i ne postoji pritvorski razlog da se zadrži. Hapšenje našeg branjenika je kroz određen meidje najvljivano punih mejsec dana. ako to niej idktirano određnim političkim uticajem onda ne znam šta je. Ja uzimam sebi za pravo da kažem da jeste jer se radi o poziciji našeg branjenika koja je interesantna za preslagivanje vlasti”, kazala je Nožica.

Navela je kako je tužilac promašio temu potpuno.

“Argumentirali smo da nema djela jer nema zloupotrebe. Tužilac kaže da je on određenu diplomu učinio tajnom i time počinio zloupotrebu pribavljanjem imovinske koristi. Promašio je temu potpuno“, kazala je.

Na današnjem ročištu Tužilaštvo BiH je zatražilo i izuzeće sudije.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare