21. Decembra 2021.

Održana hitna sjednica; “Pobijediće ih srpski narod”

Big Portal

U toj akciji su deca i porodice funkcionera Srpske liste bile izložene brutalnim upadom u njihove domove i zastrašivanjem u ranim jutarnjim satima.

Saopštenje Srpske liste prenosimo u celini.

“Činjenica je da je ceo proces mogao da se uradi na drugačiji način, ali je očigledno nekom bila potrebna medijska i filmska predstava kako bi se ne samo zastrašile porodice naših istaknutih funkcionera, već kako bi se poslala i poruka svim drugim građanima da nakon akcija na severu, sada u jednoj većinsko srpskoj opštini na jugu, se sprovode slične akcije pod izgovorom borbe protiv korupcije.

Nije prvi put da se upravo u našoj opštini sprovode ovakve akcije, ali se unazad uvek pokazalo da su one bile više kao spektakl za javnost, a manje kao zaista borba protiv kriminala i korupcije.

Narod Štrpca, njeni građani, su duboko uznemireni zbog svega onoga što je danas moglo da se vidi u Štrpcu.

Blokada institucija gde je Opština Štrpce bila tokom celog dana zatvorena kao i blokirane ulice tokom celog jutra vratila su nas u vreme za koje smo mislili da je davno iza nas.

Opštinski odbor Srpske liste, svi njeni članovi, pružaju nedvosmislenu podršku svim privedenima članovima Srpske liste i njihovim porodicama. Znamo i verujemo da će se dokazati da su optužbe protiv njih neosnovane.

Celokupnu situaciju i način na koji je sprovedena akcija vidimo kao atak na sve nas, atak na Srpsku listu, na Bratislava Nikolića koji se godinama borio i izborio za mir i suživot, da opština Štrpce danas bude primer multietničnosti na Kosovu, što očigledno nekom smeta.

Takođe, ovo je svojevrstan udar i na novo opštinsko rukovodstvo koje je od prvog dana krenulo da radi u interesu građana, da probleme rešava institucionalno, da se pitanje Brezovice kao i druga pitanja reše na način da se izbegnu bilo kakvi problemi što, ponavljamo, očigledno nekome ne ide u prilog.

Ujedno poručujemo i sejačima mržnje u opštini Štrpce, onima koju se raduju i tokom celog dana na razne načine pozdravljaju brutalne upade u porodične domove naših sunarodnika, da će pravda pobediti, pobediće ih srpski narod kao što smo ih i do sada pobeđivali”, navedeno je u saopštenju koje je preneo “Sputnjik”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare