Održana dodjela Bilbord Mjuzik Avords: The Weeknd osvojio čak 10 nagrada - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Održana dodjela Bilbord Mjuzik Avords: The Weeknd osvojio čak 10 nagrada

Juče je u Los Anđelesu održana dodjela Bilbords muzičkih nagrada koju je obilježila dominacija pjevača The Weeknda koji je odnio čak 10 nagrada.

Takođe, Drejk je proglašen umjetnikom decenije, a Pink je osvojila nagradu za muzičku ikonu.

The Weeknd je na dodjelu ušao sa 16 nominacija osvojivši sveukupno 10 priznanja kako za svoj rad tako za pojedinačne pjesme i albume.

“Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim mojim roditeljima”, rekao je, “Zbog vas sam čovjek kakav sam danas. I hvala mojim fanovima, naravno. Ne uzimam ovo zdravo za gotovo”.

Weeknd je odnio nagrade u nekoliko kategorija koje su najavljene prije emitovanja dodjele uživo na NBC-u. Pjevač je proglašen najboljim muškim umjetnikom, najboljim umjetnikom radijskih pjesama, najboljim R&B umjetnikom i najboljim R&B muškim umjetnikom. Uz to, “After Hours” proglašen je najboljim R&B albumom, dok je njegov singl “Blinding Light” osvojio nagradu za najbolju radio pjesmu i najbolju R&B pjesmu.

Kasnije u emisiji, The Weeknd je izveo pjesmu “Save Your Tears” na parkingu u Los Angelesu, uz koreografiju u kojoj su sudjelovali automobili.

Drejk, koji nosi titulu najviše osvojenih Bilbordovih nagrada svih vremena, dobio je nagradu za umjetnika decenije. Na dodjelu je došao sa svojom porodicom i prijateljima, a nagradu je preuzeo u pratnji svog trogodišnjeg sina Adonisa Grejema.

Bed Bani je tokom ceremonije uživo proglašen najboljim latino umjetnikom, a svoj govor održao je u potpunosti na španskom jeziku. 

Takođe je osvojio tri nagrade u of-eru kategorijama: vrhunski latino muški izvođač, vrhunska latino pjesma i vrhunski latino album, kategorija u kojoj je postavio rekord u tome što je postao prvi latino umjetnik koji je osvojio tri nagrade.

Pink je dobila nagradu za muzičku ikonu, a na sceni joj se pridružila njena 9-godišnja kćerka pokazavši svoje gimnastičke vještine dok su zajedno izvodile koreografiju za pjesmu “Cover me In Sunshine”.

Nastup pjevačice bio je jedan od nekoliko unaprijed snimljenih trenutaka na dodjeli koja se emitovala na NBC-u, a koju je vodio Nik Džonas. Nastupi uživo održavali su se na otvorenom, pred publikom koja je nosila maske.

Glassrpske.

Danas objavljeno

Megan Foks se razvela

Vanja A

Kako se ljudi ne otruju kad popiju zmijski otrov?

Vanja A

Iako je njihov brak tek završio, Melinda i Bill Gates zajedno odveli kćerku pred oltar

Vanja A

Ostavite komentar