Održan sastanak predstavnika grada Banjaluka sa prevoznicima - BIGportal.ba
Banja Luka

Održan sastanak predstavnika grada Banjaluka sa prevoznicima

Kako bi se obezbijedilo nesmetano funkcionisanje javnog prevoza na području grada danas je u Gradskoj upravi Banjaluka održan sastanak predstavnika grada sa prevoznicima.

“Imajući u potpunosti razumijevanje za smanjen broj putnika, koji je ovoj djelatnosti uzrokovao finansijske gubitke, dogovoreno je da se u narednom periodu izvrši detaljna analiza stanja, kako bi se utvrdio stvarni uticaj pandemije na poslovanje prevoznika, a potom pronašlo i najoptimalnije rješenje”, poručio je Bojan Kresojević, gradski menadžer.

Istakao je da je u cilju zadržavanja redovnog reda vožnje za prva 3 mjeseca tekuće godine iz budžeta grada obezbjeđena i prevoznicima isplaćena subvencija u iznosu od 300.000,00 KM, te da je izdvojena dodatna subvencija u iznosu od 145.000 KM, kojom je omogućena jeftinija karta za penzionere u iznosu od 20 odsto.

“Opredjeljenje grada je razvoj po principima održive mobilnosti, a u narednom periodu će fokus aktivnosti biti na djelovanju koje bi trebalo doprinijeti većoj upotrebi javnog prevoza u svakodnevnoj realizaciji putovanja, što će svakako imati pozitivan uticaj na poslovanje naših prevoznika”, zaključio je Kresojević.

Danas objavljeno

Borba sa koronom u Banjaluci: Naredne sedmice revakcinacija i vakcinacija – evo rasporeda

M.

Planirana isključenja električne energije za 20.09.2021.godine

Vanja A

Gradonačelnik Banjaluke potvrdio: Most u Česmi “niče” na proljeće, prvi obrisi već na ljeto

M.

Ostavite komentar