Odri Tatu (45): U njoj je prava Amelija Pulen, rekla je "ne" Holivudu i slavi - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Odri Tatu (45): U njoj je prava Amelija Pulen, rekla je “ne” Holivudu i slavi

Film “Čudesni život Amelije Pulen” mnogima je vratio veru u ljubav. Maštovita, romantična priča govori o snazi pozitivne ljudske emocije i uči nas da život čine male stvari.

Glavna junakinja Amelija, živi sama u stanu u Parizu u nekom svom, čarobnom svetu i jako pati jer je usamljena. Ipak, ona rešava da ne ostane sama, i na kraju, uz mnogo peripetija, pronalazi čoveka svog života. Sa njenom sudbinom su se poistovetili milioni, priželjkujući baš takvu priču i sudbinsku ljubav.

Čini se da niko nije mogao bolje da prikaže Ameliju od francuske glumice Odri Tatu (ili Odre Totu, kako kažu da je pravilnije) neobične lepotice koja zrači šarmom neodoljive devojčice.

Nakon ovog filma koji je ovenčan brojnim nagradama i priznanjima otvorila su joj se vrata magičnog Holivuda. Scenaristi su se utrkivali ko će joj dati bolju ulogu, a pripadnici svetskog džet-seta želeli su je u svom društvu.

Ostvarila je ono o čemu sanjaju milioni. Međutim, Odri je na čuđenje velikog dela javnosti odlučila da ne bude deo te velike mašinerije, jer jednostavno ne voli da bude u centru pažnje. Iako voli glumu, nije joj prijao stil života koji ova profesija nosi sa sobom.

Foto: Profimedia

Planetarna slava koju joj je donela Amelija Pulen joj je smetala, pa je kasnije uloge je pažljivo birala. U filmu ” Da Vinčijev kod” još jednom je pokazala svoj raskošni talenat, a briljirala je i u ulozi Koko Šanel u filmu iz 2009. godine “Koko pre Šanel”.

Kako bi mogla da iskusi slobodu o kojoj je maštala, kupila je brod kojim je putovala sama. Nije želela da se prikloni trendovima, pa je ostala daleko od društvenih mreža, nekako podsećajući na junakinju koju je tako verno dočarala.

Foto: Profimedia

Odri Tatu je rođena 9. avgusta 1976. godine u francuskom gradu Bomonu. Da joj je glumački poziv predodređen govori i činjenica da ime dobila upravo po čuvenoj britanskoj glumici Odri Hepbern.

Nakon završene srednje škole otišla je na studije u Pariz gde j studirala glumu na prestižnoj školi Kur Floran. Glumila je u nekoliko filmova i serija a primetili su je 1998. godine kada je učestvovala u takmičenju „U potrazi za zvezdom“.

Francuska glumica danas ima 45 godina i ostala je velika francuska enigma

Danas objavljeno

U susret praznicima koji nas očekuju: Evo kako pravilno da postavite sto

Zeljka

Kako je Kina oprostila Martinu Skorsezeu

Zeljka

Prvo odijelo od brkova, brade i kose – šta dizajnerka poručuje muškarcima?

Zeljka

Ostavite komentar