Određen pritvor za 14 uhapšenih u akciji "Storidž dva" - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Određen pritvor za 14 uhapšenih u akciji “Storidž dva”

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor za 14 lica osumnjičenih za međunarodno krijumčarenje droge i oružja.

Pritvor je određen Veljku Ugrenoviću, Mladenu Grbiću, Savi Dragišiću, Saši Vidoviću, Aleksandru Vitezu, Filipu Munjeranu, Gordanu Gvozdenu, Draženu Karanu, Dragoslavu Radakoviću, Darku Vujiću, Kostadinu Balabanu, Nebojši Tojagiću, Dariju Taškovu i Radivoju Lekiću, koji su uhapšeni u akciji “Storidž dva”.

Prema rješenju Suda, pritvor može trajati najduže mjesec dana računajući od dana hapšenja, odnosno do 8. januara 2022. godine ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Odbijen je kao neosnovan prijedlog Tužilaštva BiH u odnosu na osumnjičenog Sašu Narančića koji je odmah pušten na slobodu, saopšteno je iz Suda BiH.

Osumnjičenima Tužilaštvo stavlja na teret da su duži period krijumčarili drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i NJemačku.

Ova grupa osumnjičena je da je vršila međunarodno krijumčarenje droge i oružja na način da su pripadnici grupe djelovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama.

Prilikom pretresa koji su 8. decembra izvršeni na više od 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada pronađeno je i privremeno oduzeto 11 vozila, 70.000 KM, 1.850 evra, jedna poluautomatska i tri automatske puške, dva pištolja, municija, mobilni telefoni, tablet uređaji i sim kartice.

Otkrivena je i improvizovana laboratorija za vještački uzgoj marihuane sa pratećim dijelovima.

Danas objavljeno

Sijarto: EU ne bira sredstva, treba da budemo spremni za ozbiljne napade

M.

Prištinska policija: Narednih dana veće prisustvo na sjeveru KiM

M.

Veliki požar u tržnom centru u Pomoskovlju, jedna žrtva

M.

Ostavite komentar