Određen pritvor Dijani Hrkalović do 30 dana - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Određen pritvor Dijani Hrkalović do 30 dana

Specijalni sud odredio je pritvor do 30 dana bivšoj državnoj sekretarki u MUP-u Dijani Hrkalović, osumnjičenoj za krivično delo trgovina uticajem.

Pritvor joj je odredio sudija za prethodni postupak, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal zbog okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke.

Na ovo rešenje ona i njeni branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda, porvrđeno je Tanjugu.

Nakon zajedničkog rada MUP, Sektora unutrašnje kontrole i Tužilažtva a organizovani kriminal, podneta je krivična projava protiv Dijane Hrkalović za trgovinu uticajem i Dejana Milenkovića nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije zbog zloupotrebe službenog položaja.

Milenković je dao iskaz u MUP-u, a u Hrkalovićeva u Tužilaštvu nakon čega je podnet predlog za određivanje pritvora protiv nekadašnje državne sekretarke.

Prethodno je nekadašnja državna sekretarka privedena, a pretresen je i stan Hrkalovićeve.

Tanjug je ranije javio da je privedena zbog sumnje da je uklanjala dokaze posle ubistva Vlastimira Miloševića u Ulici 27. marta, koje je u javnosti poznato kao “ubistvo na šinama”.

Danas objavljeno

Čeka se studija o uticaju na životnu sredinu: Vučić poručuje da u narednih 15 mjeseci nema radova na iskopavanju litijuma

M.

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

M.

Četiri osobe ubijene u pucnjavi kod Atlante

M.

Ostavite komentar