30. Januara 2022.

Određen jednomjesečni pritvor osumnjičenom radniku dječijeg doma

Big Portal

Ovo je potvrdio branilac osumnjičenog, advokat Marko Mikeš istakavši da ne može da govori više informacija.

– Zbog osjetljivosti slučaja ne mogu da komentarišem ovaj predmet niti odluku suda – rekao je Mikeš.

Osumnjičeni portir Doma za djecu bez roditeljskog staranja A. K. uhapšen je u petak, 28. januara.

Njegove nečasne radnje otkrio je i nadležnim prijavio vaspitač Doma koji je došao do informacija da je portir navodno imao polne odnose sa djevojčicom, piše Glas Srpske.

Žrtva je vaspitaču ispričala šta joj se dešavalo.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da su o gnusnim radnjama portira nadležni obaviješteni mjesec dana prije njegovog hapšenja, ali tužioci nisu odmah reagovali i slučaj je pokrenut tek nakon privođenja E. H. (25) iz Modriče zbog sumnje da je zlostavljao istu djevojčicu.

Osumnjičenom Modričaninu je nakon ispitivanja 28. janauara određen jednomjesečni pritvor, a Tužilaštvo ga tereti da je djevojčicu obljubio u noći između 26. i 27. janaura ove godine.

Njemu je na teret stavljena obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina i zadovoljenje polnih strasti pred djetetom.

Pomenuta djevojčica je poslije tog hapšenja saslušana i na okolnosti informacija da je obljubio portir Doma A. K. koji je tek tada uhapšen.

Prema nepotvrđenim informacijama i A. K. i E. S. ljubili su djevojčicu i dirali je po intimnim dijelovima tijela, dok se Modričanin polno zadovoljavao pred njom.

Ovaj slučaj šokirao je Banjaluku, a da stvar bude još gora, pomenuta djevojčica je sa 11 godina proživjela sličnu golgotu i smještena je u Dom “Rada Vranješević” nakon što je otkriveno da ju je baka podvodila starijem muškarcu.

Njena baka S. M. priznala je krivicu i u februaru 2020. godine osuđena na sedam godina zatvora, dok je zlostavljač Simo S. koji je imao odnose sa djevojčicom dobio 12 godina robije.

Iz Doma „Rada Vranješević” ranije saopšteno da je direktor te ustanove još 17. decembra prošle godine obavijestio policiju o sumnji da je zlostavlja djevojčica.

Policija je nakon toga odmah pokrenula istragu i o svemu obavijestila nadležno tužilaštvo.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva saopštili su da im je prijava o slučaju u Domu „Rada Vranješević” dostavljena 24. decembra lani.

– Tužilaštvu je dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama, zbog postojanja osnova sumnje na određene polne radnje između radnika i štićenice Doma „Rada Vranješević” Banjaluka. Tužilaštvo je nakon sprovedene istrage, 27. januara 2022. godine, došlo do novih činjenica da je počinjeno krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, te je odmah naložilo da se lice inicijala A.K. liši slobode, te nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovede u tužilaštvo – saopšteno je iz Tužilaštva koje za osumnjičenog i tražilo pritvor zbog bojazni od uticaja na svjedoke, ponavljanja djela kao i bojazni od remćenja javnog reda i mira.

Prema nezvaničnim informacijama zbog golgote koju je prošla djevojčica je imala i zdravstvenih problema pa joj je ukazivana i pomoć u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

Ona je nakon otkrivanja ovog slučaja izmjštena iz Doma i smještena je na sigurno.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare