Odobrene olakšice privrednicima u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Odobrene olakšice privrednicima u Banjaluci

Odjeljenje za privredu Banjaluka je do sada odborilo 230 zahtjeva za olakšice privrednicima kojima je rad zbog pojave virusa korona bio onemogućen ili otežan.

Svi odobreni zahtjevi se odnose na subvencije komunalne takse za isticanje naziva firme. U pitanju je jedna od ekonomskih mjera koju je donio Grad Banjaluka kako bi se ublažile negativne posljedice pandemije virusa korona.

– Sukcesivno ćemo obrađivati sve zahtjeve koji budu pristizali. Do sada već imamo 1.300 zahtjeva privrednika za ekonomske olakšice koje smo pripremili – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Pored ove olakšice, privrednici mogu predati zahtjev i za sufinansiranje kamata na kredite koje namjeravaju podići kako bi ponovo pokrenuli poslovanje po izlasku iz blokade rada zbog korona virusa.

U okviru pripremljenog ekonomskog paketa, privrednici i organizacije, ugroženi pandemijom virusa, imaju, između ostalog, mogućnost da se prijave i za oslobađanje od plaćanja zakupnine, ukoliko djeluju u nekom od poslovnih prostora u vlasništvu Grada.

Pored toga, mogu predati zahtjev za odobravanje zastoja (moratorijuma) u otplati duga poslovnim subjektima koji imaju dug prema Gradu.

Skupština grada je usvojila paket od ukupno 13 mjera za pomoć privrednicima i građanima, pogođenim posljedicama aktuelne epidemiološke krize.

Vrijednost seta mjera prema privredi i građanima iznosi između tri i 3,5 miliona KM namijenjenih za subvencije, podsticaje i olakšice prema poslovnim subjektima i dijelu građana.

(Srpsakainfo)

Danas objavljeno

Banja Luka obilježava Međunarodni dan lica sa invaliditetom

M.

Grad Banjaluka isplatio stipendije kategorisanim sportistima

M.

Planirana isključenja električne energije za 05.decembar 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar