10. Marta 2020.

“Odnosi Prištine i SAD su u kritičnoj fazi”

Big Portal

On je zatražio bezuslovno ukidanje takse na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

“Izjava senatora Perdjua jasno govori o tome gde se nalazimo. Ne postoji naknada niti reciprocitet koji preteže u poređenju s odnosima s našim glavnim saveznikom”, napisao je Mustafa na Fejsbuku.

Mustafa je rekao da, kao lider DSK, jasno izjavio da je potrebno bezuslovno ukidanje takse, dok “reciprocitet” treba da bude usaglašen sa SAD i EU, u zavisnosti od ponašanja Srbije.

“To je stav i glas DSK-a. Smatram da na Kosovu ne postoji glas naroda koji ugrožava i dovodi u pitanje odnose sa SAD”, napisao je on.

Rekao je da je visokog zvaničnika DSK kome nije naveo ime, poslao da se sastane sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog Kosovo-Srbija Ričardom Grenelom i “direktno razgovara s njim, da budemo obavešteni o nedavnom sastanku predsednika Tačija i Vučića u Vašingtonu i da iznese stavove DSK”.

U Prištini se zna da je taj zvaničnik Skender Hiseni, bivši ministar spoljnih i unutrašnjih poslova Kosova.

Mustafa je najavio da će o tome razgovarati s koalicionim partnerom, premijerom Kurtijem, a kao DSK, “sledećih dana ćemo preduzeti jasne akcije za očuvanje partnerstva i prijateljstva sa SAD”.

Izvor: Beta

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare