30. Jula 2020.

Odmori: Apel građanima da štite imovinu

Big Portal

U saopštenju je navedeno da statistika pokazuje da se najviše provala događa za vrijeme godišnjeg odmora i u dane vikenda, kada građani nisu u kući ili stanu, pa iz Uprave savjetuju građanima da i sami preduzmu određene mjere zaštite.

“Ako idete na godišnji odmor, o tome obavijestite komšije kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok niste tu. Ako ste u mogućnosti, pored glavne brave, na ulaznim vratima ugradite i dodatnu. Nakit i novac povjerite na čuvanje rodbini ili stavite u sef neke banke. Fotografišite nakit i dragocjenosti zbog prepoznavanja i lakšeg pronalaska. Zapišite serijske brojeve skupocjenih uređaja /tehničke robe/ i oružja”, savjetuju iz Policijske uprave Bijeljina.

U policiji navode da građani pri odlasku na odmor ne spuštaju roletne na prozorima do kraja, jer izvršioci krivičnih djela na štetu imovine, i to prate.

“Ako primijete da su roletne spuštene nekoliko dana, odmah će zaključiti da u stanu nema nikog. Ne ostavljajte poruke na društvenim mrežama i drugim javnim mjestima, a o svom odsustvu obavijestite samo one koje je neophodno”, navedeno je u saopštenju.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naročito u naseljima i ulicama sa malom frekvencijom kretanja lica i vozila.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare