Odmori: Apel građanima da štite imovinu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Odmori: Apel građanima da štite imovinu

Policijska uprava Bijeljina apelovala je da građani prilikom odlaska na odmore zaštite svoju imovinu, kako njihov dom ne bi bio meta potecijalnog napada lopova, saopšteno je iz ove uprave.

U saopštenju je navedeno da statistika pokazuje da se najviše provala događa za vrijeme godišnjeg odmora i u dane vikenda, kada građani nisu u kući ili stanu, pa iz Uprave savjetuju građanima da i sami preduzmu određene mjere zaštite.

“Ako idete na godišnji odmor, o tome obavijestite komšije kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok niste tu. Ako ste u mogućnosti, pored glavne brave, na ulaznim vratima ugradite i dodatnu. Nakit i novac povjerite na čuvanje rodbini ili stavite u sef neke banke. Fotografišite nakit i dragocjenosti zbog prepoznavanja i lakšeg pronalaska. Zapišite serijske brojeve skupocjenih uređaja /tehničke robe/ i oružja”, savjetuju iz Policijske uprave Bijeljina.

U policiji navode da građani pri odlasku na odmor ne spuštaju roletne na prozorima do kraja, jer izvršioci krivičnih djela na štetu imovine, i to prate.

“Ako primijete da su roletne spuštene nekoliko dana, odmah će zaključiti da u stanu nema nikog. Ne ostavljajte poruke na društvenim mrežama i drugim javnim mjestima, a o svom odsustvu obavijestite samo one koje je neophodno”, navedeno je u saopštenju.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naročito u naseljima i ulicama sa malom frekvencijom kretanja lica i vozila.

(BN)

Danas objavljeno

U Kijevu pada snijeg, temperatura oko nule, na snazi restrikcije struje

Vanja A

Detalji obračuna u banjalučkom kafiću: Oficira tukli metalnim ključem dok je brisao krv

Vanja A

Pojačana frekvencija vozila u Gradišci

Vanja A

Ostavite komentar