18. Maja 2021.

Odmazda Izraela

Big Portal

„Šest raketa ispaljeno je iz Libana ka severnom Izraelu i sve su pale na teritoriju Libana. Kao odgovor, naše artiljerijske snage pucale su ka metama koje su lansirale rakete“, saopštila je izraelska vojska.

Eksplozije su se čule oko kibuca Misgav Am na severu Izraela neposredno pre nego što je izraelska vojska saopštila da je odgovorila artiljerijskom vatrom.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji navodno prikazuje izraelski odgovor.

Nejasno je koliko je tačno raketa ispaljeno sa teritorije Libana, pošto je izraelska vojska saopštila da se radi o šest raketa, dok je AFP objavio, pozivajući se na libanske bezbednosne izvore, da su u pitanju tri rakete.

Izraelska vojska ispalila je 22 granate, naveo je libanski vojni izvor za Rojters. Nije bilo izveštaja o žrtvama i šteti ni na jednoj strani.

Mirovna misija UN u Libanu UNIFIL saopštila je da je primećeno ispaljivanje raketa iz područja Rašaja al Fukar, sela u blizini granice, te da je Izrael uzvratio vatru.

Razmena vatre usledila je tokom sukoba Izraela i Palestinaca, koji traje već danima i u kom je poginulo više od 200 ljudi, a povređeno oko 1.500.

Izraelska vojska saopštila je da je tokom noći između ponedeljka i utorka uništila 15 kilometara tunela u Gazi koji je koristio Hamas, te da je iz Pojasa Gaze ka izraelskim gradovima ispaljeno 90 raketa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare