“ODMAH RIJEŠIO PROBLEM” Glumac pričao o Nebojši Glogovcu, otkrio kolika je veličina bio - BIGportal.ba
Ex Yu

“ODMAH RIJEŠIO PROBLEM” Glumac pričao o Nebojši Glogovcu, otkrio kolika je veličina bio

U filmu “Južni vetar” Miloš Petrović Trojpec je imao priliku da postane blizak sa Glogovcem, koji je jednim nesebičnim gestom pokazao zašto su ga mnogi prijatelji i kolege smatrali za pravu ljudsku gromadu.

– Kad god se pomene njegovo ime, kao da me neko udari u stomak. Bilo je nezaboravno iskustvo raditi s njim i zahvalan sam Bogu što sam imao priliku da ugrabim tih 15 snimajućih dana pored takve ljudske, ali i glumačke veličine. Žao mi je što je otišao, prije svega najveći gubitak ima njegova porodica, ali isto toliko i cijela Srbija, zato što ga više nećemo vidjeti ni u jednoj ulozi. On je bio moj uzor i na sceni i van nje i neko na koga sam se ugledao. Sad negdje uviđam da sam počastvovan što sam igrao sa njim i dijelio scene, bukvalno smo se tako sprijateljili i bili bliski na kraju tog snimanja, da smo se dopisivali par dana prije nego što je umro. Uvijek je bio dobar lik i veliki čovjek – sjetno prepričava Trojpec.

Otkriva čime mu je Nebojša Glogovac lično pokazao koliko je veliki.

– Imao sam u tom trenutku problem, nisam imao agenciju u kojoj sam prijavljen i produkcija nije imala kako da mi uplati honorar. Bio je kraj godine i sve kolege već su imale svoje agencije. Pokušao sam na deset strana, kod bližih kolega i prijatelja, i nisam uspio nikako. Posljednji snimajući dan radili smo onu čuvenu scenu u igraonici gdje mučimo Bugarina, bilo je negdje oko četiri ujutru, on je sjedio, već smo bili umorni. Naiđe producentkinja i pita me šta je s agencijom daj da to sredimo, ja kažem stvarno nemam koga da nađem. Nebojša je sjedio u stolici, bio je na telefonu, i samo je digao pogled i rekao: “Trojpec? U čemu je problem?” Ja sam rekao ma ništa, ali je on insistirao i preko producentkinje saznao u čemu je stvar. Nakon toga samo je rekao: “Koliko para treba? ‘Ajde bre, nemojte da me zezate. Uplati mu preko mene, imaš tamo podatke i odmah završi to, a ja ću mu dati novac.” Ja sam se cimamo dvije nedjelje da nađem nekoga i uvijek je bio neki problem, ali ta njegova spontanost – on uopšte nije morao to da uradi, nisam mu ni tražio niti bi mi ikad palo na pamet. On je to prosto načuo u prolazu i zainteresovao se i riješio odmah da raguje. Takav je bio čovjek – istakao je Miloš.

Trojpec od “Južnog vetra” uspješno gradi karijeru, pa je televizijska publika nedavno imala priliku da ga gleda u ulozi Cige u seriji “Tajkun”. Na jesen će imati premijeru nove serije “Klan”, a ono što veže sva njegova glumačka angažovanja jesu opasni likovi, piše Blic.

– Mislim da takve uloge prvo dolaze zbog mog izgleda i mislim da je ta prva uloga nasilnika u filmu “Šišanje” povukla cug za dalje. Nisam još u situaciji u karijeri da mogu da odbijam uloge da ne bih ušao u kalup, moram prosto da razmišljam o egzistenciji. Ne volim što imam već pet, šest takvih uloga i u jednom trenutku ću morati da napravim taj rez, ali za to moram da izgradim prostora i situaciju – objašnjava Miloš.

https://www.instagram.com/p/B9ZsbNMJFqn/

Dodaje da bi volio da zaigra u komediji.

– Smetaju mi iste uloge. Možda mi više vremena treba dok dođem u poziciju da ostvarim neku drugu za koju znam da bih bio dobar, a potpuno je različita od karaktera koje sam do sada glumio. Meni je komedija i na fakultetu bila najjača strana. Tad nisam bio orijentisan na opasne likove, baš sam bio kontra – igrao sam smušene pisce koji su sramežljivi – zaključio je.Možete da nas pratite i na Facebook stranici 

Danas objavljeno

Alen Islamović je upoznao suprugu kada je imala 16 godina: Bio sam niko, a bila mi je najveća podrška

Vanja A

Tanja Savić predala papire za razvod braka

Vanja A

“Toma” najgledaniji film domaće kinematografije

Vanja A

Ostavite komentar