Odmah obrišite ovu poruku ako je dobijete: U pitanju je virus - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Odmah obrišite ovu poruku ako je dobijete: U pitanju je virus

Nije prvi put da društvenom mrežom WhatsApp kruže poruke koje se često nazivaju “bombama” jer blokiraju samu aplikaciju i uzrokuju probleme korisnicima.

Naime, takve “bombe” zapravo su poruke u kojima se nalazi niz nasumičnih znakova koje aplikacija ne može protumačiti, pa se zato stvara “začarani krug” gde se WhatsApp iznova pokreće i ruši.

Kada do ovoga dođe, korisniku ne preostaje ništa drugo nosim da obriše WhatsApp sa svog telefona i ponovo ga instalira. Problem je što u takvim situacijama često dolazi do gubitka svih poruka, što je za neke korisnike velik problem.

Olakšavajuća okolnost može da bude ako je korisnik ulogovan u WhatsApp web aplikaciju, koja omogućava slanje WhatsApp poruka sa računara. Naime, takve “bombe” nemaju uticaj na web verziju WhatsApp aplikacije, pa je moguće jednostavno obrisati spornu poruku i nastaviti sa korišćenjem na telefonu.

Kako biste sprečili da do rušenja aplikacije uopšte i dođe, onemogućite primanje poruka od nepoznatih kontakata. To činite na sledeći način: Settings -> Privacy, a zatim menjanjem stavke “Everyone” u “My contacts only”, prenosi Zimo.

Iz WhatsApp-a, kako kažu, rade na pravljenju sigurnosnog peča koji bi trebalo da spreči rušenje aplikacije u slučaju primanja ove sporne poruke.

Međutim, biće potrebno da prođe neko vreme kako bi peč svima postao dostupan.

Danas objavljeno

Samsung potvrđuje februarski Galaxy Unpacked, najavljuje spajanje S22 sa Note linijom

Vanja A

Pojavile se nove specifikacije Lenovo Legion Y90 gaming telefona

Vanja A

Apple iPhone 15 Pro serija bi mogla imati 5x periskopski zum objektiv

Vanja A

Ostavite komentar