Odluka Republičkog štaba: Odmah organizovati davanje buster doze vakcine protiv kovida - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Odluka Republičkog štaba: Odmah organizovati davanje buster doze vakcine protiv kovida

Republički štab za vanredne situacije, na 100. sjednici održanoj juče, donio je Zaključak o primjeni buster doze vakcina protiv Covid-19 u Republici Srpskoj.

Štab se upoznao sa Informacijom o primjeni buster doze vakcina protiv kovida u Republici Srpskoj. U skladu sa ovim zaključkom, zadužen je Institut za javno zdravstvo RS da odmah planira, organizuje i zajedno sa drugim zdravstvenim ustanovama, sprovede vakcinaciju stanovništva Srpske buster dozom vakcina protiv kovida, te izda potvrde o sprovedenoj vakcinaciji. Takođe, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske zadužen je da redovno izvještava Republički štab za vanredne situacije o aktivnostima u vezi sa ovim zaključkom – navodi se u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o potrebi nabavke lične zaštitne opreme u javnim zdravstvenim ustanovama.

  • Štab se upoznao sa Informacijom o potrebi nabavke lične zaštitne opreme u javnim zdravstvenim ustanovama, za period od četiri mjeseca, s ciljem zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2 i istu prihvata. Zadužuje se Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske da za potrebe javnih zdravstvenih ustanova u Srpskoj sprovede postupke javnih nabavki roba – stoji u saopštenju.

Danas objavljeno

Incident na sastanku SZO: Ućutkana Etiopija?!

M.

Milanović: U slučaju sukoba u Ukrajini, povlačimo hrvatske vojnike

M.

Maske su počele da padaju, na djelu je državni udar

M.

Ostavite komentar