Odluka pala u drugom krugu glasanja: Savjetnik Željka Komšića novi član CIK BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Odluka pala u drugom krugu glasanja: Savjetnik Željka Komšića novi član CIK BiH

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine imenovali su danas Željka Bakalara za novog člana Centralne izborne komisije (CIK) BiH u drugom krugu glasanja nakon što Kolegijum nije postigao saglasnot o tome.

Naime, na kraju tri dana duge sjednice poslanici su usvojili Prijedlog odluke o izboru i stupanju na dužnost i prestanku dužnosti člana CIK koju je predložio poslanik Demokratske fronte (DF) Dženan Đonlagić.

Đonlagić je u izjavi za Fenu pojasnio da je dosadašnjem članu CIK BiH Stjepanu Mikiću davno istakao mandat te da je on ispunio uslove za penziju.

Inače, Željko Bakalar trenutni je savjetnik u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, a ovu dužnost obavljao je i u drugom mandatu Željka Komšića u Predsjedništvu BiH (2010.-2014.).

S obzirom da je imao namjeru iz budžeta BiH tražiti otpremninu u iznosu od oko 40.000 KM, Klub Demokratske fronte je svoj prijedlog dodatno obrazložio da je ovo sada još jedan u nizu opravdanih razloga da danas bude razriješen s dužnosti član CIK BiH.

–Nekome kome je davno istekao mandat i ko je ispunio uslove za penziju ne treba dozvoliti da još uzme desetine hiljada KM budžetskog novca u vremenu kada svi nivoi vlasti rade rebalanse budžeta kako bi što više novca bilo usmjereno u saniranje zdravstvenih i ekonomskih posljedica koje su izazvane pandemijom korona virusa COVID-19 – pojasnio je Đonlagić.

Fena
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Danas objavljeno

Priština opet nudi Amerikancima: Uspostavite stalnu vojnu bazu na Kosovu

M.

“Nije u planu pooštravanje epidemioloških mjera”

M.

U Grčkoj palo više od 75 miliona tona vode

M.

Ostavite komentar