Odluka o vanrednom stanju sutra stupa na snagu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Odluka o vanrednom stanju sutra stupa na snagu

Vijeće naroda Republike Srpske obavijestilo je Narodnu skupštinu Srpske da su klubovi delegata u Vijeću naroda razmatrali odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Srpske i njenom prijevremenom stupanju na snagu i konstatovali da se one ne odnose na vitalni nacionalni interes konstitutivnih naroda čime je omogućeno da one stupe na snagu.

“Pomenute odluke će nakon ovakvog stava klubova delegata u Vijeću naroda odmah biti upućene u ‘Službeni glasnik Republike Srpske’ kako bi danas bile objavljene”, rečeno je u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Odluka o vanrednom stanju stupa na snagu dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku, odnosno sutra.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je pomenute odluke u subotu, 28. marta na prijedlog Vlade kako bi institucije mogle efikasnije regovati na epidemiju virusa korona.

Predstavnici bošnjačkih političkih partija najavljivali su da će uložiti veto na pomenute odluke, ali su danas na sastanku predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa potpredsjedavajućim Vijeća naroda Srpske iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Edinom Ramićem razriješene dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja čime su stvorene pretpostavke da odluka stupi na snagu.

agencije NN

Danas objavljeno

Rusija domaćin mirovnih pregovora Izraela i Palestine?

M.

Prebrojavanje glasova u Hrvatskoj, Tomašević vodi u Zagrebu

M.

Virusolog tvrdi: “Neće nas pustiti. Moramo da se pripremimo”

M.

Ostavite komentar