10. Novembra 2020.

Odlučeno da se održi Beogradski džez festival

Big Portal

“Učinili smo sve i doneli odluku da se ovogodišnji, 36. Beogradski džez festival održi od 9. do 13. decembra, u smanjenom formatu, sa učesnicima koji mogu da doputuju u Beograd, kao i da poštujemo sve epidemiološke mere koje je propisala Vlada Republika Srbije kada je reč o održavanju koncerata”, rekao je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je predsjedavao odborom.

Za pet dana biće održano devet koncerata džez muzičara iz Srbije, Austrije, Njemačke, Portugalije, Italije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske, a najveća zvijezda ovogodišnjeg festivala biće izraelski džez muzičar Avišaj Koen, koji će zatvoriti festival 13. decembra koncertom u Kombank dvorani.

Zamjenik gradonačelnika je naveo da je ove godine štampana monografija Beogradskog džez festivala, u kojoj se nalaze podaci o svim festivalima koji su održani od 1971. godine.

“Monografija je svedočanstvo o veličini Beogradskog džez festivala i tome koliko Beograd voli ovu muziku”, poručio je Vesić.

On je najavio da će Beogradski džez festival koji će biti održan naredne godine biti obilježavanje pola vijeka od prvog festivala.

Rekao je da će zbog toga on biti najbolji od obnove njegovog rada i da će Beograd kao i prije pedeset godina biti u prilici da ugosti neka od najboljih imena svjetskog džeza.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare