Odloženo ročište Joanikiju i sveštenicima - BIGportal.ba
Region Vijesti

Odloženo ročište Joanikiju i sveštenicima

Sudija Osnovnog suda u Nikšiću, Igor Đuričković, odložio je ročište glavnog pretresa u postupku koji se vodi protiv episkopa Joanikija i osam sveštenika Eparhije budimljansko nikšićke, jer se jedan od okrivljenih, Slobodan Jokić, nije pojavio u sudnici.

Jokić se zbog ranijih zdravstvenih problema, koji su pogoršani situacijom prilikom hapšenja, nalazi na bolničkom liječenju, pa je ročiste pomjereno za 16. jul.

Sudija je, u skladu sa zakonom, pitao Joanikija o njegovom imovinskom stanju jer, kako je kazao, kazna za djelo koje mu se stavlja na teret može da bude i novčana.

“Nije pristojno da se monah pita za imovno stanje, jer monah nema nikakve lične imovine, a ima sve sto mu treba”, kazao je Joanikije.

Nikola Marojević je tražio da mu se u podacima stavi da je doktor teoloških nauka i da mu od sada svi zvanični spisi iz suda budu napisani ćiriličnim pismom.

Advokat Slobodana Jokića, Ivan Šljukić, kazao je novinarima nakon odlaganja suđenja da se njegov branjenik osjeća dobro i da bi trebalo najkasnije za desetak dana da bude pušten iz Instituta u Igalu, gdje se nalazi od 29. maja.

Na pitanje novinara da li je Jokićevo stanje pogoršano zbog situacije u vezi sa hapšenjem, Šljukić je kazao da je Jokiću pozlilo u noći kada je uhapšen i da mu je ukazana ljekarska pomoć, kao i da mu je tokom 72 sata zadržavanja više puta ukazivana pomoć.

“Bio je svo to vrijeme praćen od medicinskog osoblja, nije se osjećao dobro i smatram da je makar inicijalna kapisla za njegovo pogoršanje stanja predstavljaju sva dešavanja koja su se desila 12. uveče”, kazao je Šljukić.

Advokat Sava Kostić je kazao novinarima da su, što se tice dokaza u optužnom predlogu, navedene dvije službene zabilješke ovlašćenih policijskih službenika i nekoliko audio-video zapisa.

(Vijesti.me)

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

Ostavite komentar