16. Augusta 2019.

Odloženo je predstavljanje prvog Huawei preklopnog telefona

Big Portal

Njima se pridružio i Huawei, koji je na konferenciji za štampu održanoj u sedištu kompanije, objavio da Mate X preklopni telefon najverovatnije neće biti predstavljen pre novembra.

Ovo je već drugo odlaganje, jer su prve najave ukazivale da će ovaj preklopni telefon biti pušten u prodaju sredinom 2019. godine. Ubrzo nakon što su aktivirane američke sankcije prema Huawei-ju, kompanija je pomerila datum objavljivanja Mate X telefona za septembar.

Mate X se smatra telefonom koji će pomeriti granice u mobilnoj telefoniji. Ogroman ekran od 8 inča preklapa se sa spoljne strane, a kada je sklopljen prednja strana obezbeđuje dijagonalu 6.38 inča. Na taj način napravljena je idealna kombinacija između telefona i tableta.

Razlozi odlaganja nisu zvanično objavljeni. Huawei nije imao velikih grešaka u dizajnu, ali se svakako očekuju neke izmene u odnosu na rendere koje smo mogli da vidimo tokom ove godine. Možda najveći potencijalni problem leži u samom ekranu, jer se on nalazi sa spoljne trane preklopljenog telefona. To ga izlaže potencijalnim oštećenjima. Zaštita ekrana postoji, ali je ona trenutno plastična. Corning, proizvođač Gorilla Glass zaštite objavio je da aktivno rade na razvoju savitljivog zaštitnog stakla, ali da će proći godine pre nego što se ono pojavi na tržištu.

Izvor: Ars Technica

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare