Sastojci:
za koru:
- 1 šoljica šećera
- rendana korica od 3 limuna
- 125 g istopljenog maslaca
- 3 jaja
- 1 šoljica brašna
- 3/4 šoljice jogurta
Sirup od limuna
- 1/4 šoljice limunovog soka (od 2 do 3 limuna)
- 1/2 šoljice šećera
- malo jogurta za posluživanje uz kolač
Priprema:
- Zagrejte rernu na 170 stepeni. Premažite uljem kalup za tortu prečnika 20 cm. Prosejte brašno. Potom izblendajte šećer i limunovu koricu dok ne dobijete finu teksturu. Dodajte maslac pa nastavite da miksate.
- Ubacujte jedno po jedno jaje, a potom brašno i jogurt, ali ne sve odjednom. Najpre ubacite pola količine brašna i pola jogurta pa kada se to sjedini, dodajte ostatak.
- Smesu sipajte u kalup i pecite 40 do 45 minuta. Za to vreme napravite sirup – u malu šerpicu stavite limunov sok i šećer i lagano zagrevajte bez mešanja dok se šećer ne otopi.
- Gotov kolač poslužite uz dodatak sirupa i jogurta na tanjiru.