Potrebno je:
Listovi blitve
2 struka mladog crnog luka
250 -300 gr mlevenog mesa
4 čena belog luka
1 šargarepa na kockice
1 jaje
1 mala šoljica barenog pirinča
soli..bibera ml. crnena paprika
50 gr listiće suve slanine ulje
Za preliv: 200 gr. kisele pavlake 100 ,č mleka 2 jaja 1 mala šoljica narendanog kačkavalja
Priprema:
Iseckati crni lik tanko a šargarepu na kockice pa propržiti. Dodati u mleveno meso i izmešati. Dodati ml. papriku, soli, bibera, jaje i obaren pirinač. Izgnječiti beli luk i sve izmešati. Listove blitve oprati i iseči drške. List taširiti na dasku staviti u dno nadev, saviti sa strane malo i uviti sarmicu. Ređati u podmazan pleh.
U činiju razbiti jaja, dodati pavlaku mleko i rendan kačkavalj. Sve žicom izjednačiti. Preliti preko sarmica. Preko sarmica poredjati suvu slaninicu.
Peći na 210 stepeni C oko 45 min. da porumeni. Služiti po želji uz kiselo mleko.. Fantazija ukusa…
Izvor: B92