6. Juna 2021.

Odličan ručak za cijelu porodicu: Prelivene sarmice od blitve

Big Portal

Potrebno je:

Listovi blitve

2 struka mladog crnog luka

250 -300 gr mlevenog mesa

4 čena belog luka

1 šargarepa na kockice

1 jaje

1 mala šoljica barenog pirinča

soli..bibera ml. crnena paprika

50 gr listiće suve slanine ulje

Za preliv: 200 gr. kisele pavlake 100 ,č mleka 2 jaja 1 mala šoljica narendanog kačkavalja

Priprema:
Iseckati crni lik tanko a šargarepu na kockice pa propržiti. Dodati u mleveno meso i izmešati. Dodati ml. papriku, soli, bibera, jaje i obaren pirinač. Izgnječiti beli luk i sve izmešati. Listove blitve oprati i iseči drške. List taširiti na dasku staviti u dno nadev, saviti sa strane malo i uviti sarmicu. Ređati u podmazan pleh.

U činiju razbiti jaja, dodati pavlaku mleko i rendan kačkavalj. Sve žicom izjednačiti. Preliti preko sarmica. Preko sarmica poredjati suvu slaninicu.

Peći na 210 stepeni C oko 45 min. da porumeni. Služiti po želji uz kiselo mleko.. Fantazija ukusa…

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare