"Odlazak Binota je Ferarijev izbor" - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

“Odlazak Binota je Ferarijev izbor”

Direktor šampiona Formule 1 ekipe Red Bul Kristijan Horner rekao je da ga nije iznenadio odlazak doskorašnjeg direktora Matije Binota iz Ferarija.

Binoto je podneo ostavku i na kraju godine će otići iz Ferarija posle četiri godine. Za to vreme ekipa je ove sezone ostvarila najbolji rezultat, drugo mesto u konkurenciji konstruktora sa četiri pobede, ali je imala mnogo operativnih grešaka.

Upitan da li je iznenađen Binotovim odlaskom, Horner je za Skaj rekao: “Ne baš”.

“To je očigledno bio Ferarijev izbor. Mislim da će Ferari imati šestog direktora ekipe otkako sam ja u Red Bulu. Očigledno mu je teško. Imali su sjajan bolid ove godine, bili su veoma konkurentni”, naveo je Horner.

U Ferariju se nadaju da bi početkom sledeće godine mogli da imenuju novog direktora, a Skaj je preneo da bi to mogao da bude Frederik Vaser iz Alfa Romea. Takođe, u Ferariju su razmatrali i Hornera, koji je rekao da ga ne zanima odlazak iz Red Bula.

“U velikoj meri posvećen sam ekipi Red Bul. Tamo sam od početka i imamo vrlo blisku vezu”, naveo je Horner.

Direktor Meklarena Zek Braun smatra da je odluka o Binotovom odlasku prestroga.

“Ne znam unutrašnje stvari Ferarija. Čini mi se da je Matija obavio prilično dobar posao. Ove godine bili su vrlo konkurentni. S moje tačke gledišta, stabilnost i dugotrajan rad ekipe daju najbolje rezultate”, rekao je Braun.

B92.

Danas objavljeno

Toyota Corolla najprodavaniji automobil na svijetu u 2022. godini

Vanja A

Njemački ekolozi traže od suda da zabrani proizvodnju dizelaša i benzinaca

Vanja A

Gde je sada Teslin Roadster koji je lansiran u svemir prije pet godina

Vanja A

Ostavite komentar