Odjeća koju nosite utiče na ishod razgovora za posao: Koju vi birate? - BIGportal.ba
Magazin Moda

Odjeća koju nosite utiče na ishod razgovora za posao: Koju vi birate?

Konzervativnije boje su veoma važne na poslovnom sastanku…

Odjeća koju nosite na razgovoru za posao možda neće presuditi ishod razgovora, ali svakako bi mogla da utiče. Evo kako da se obučete!

Iako mi toga možda nismo svjesni, boja odjeće koju nosimo dosta govori o nama. A kada je riječ o razgovoru za posao, jasno je da bismo svi htjeli da ostavimo što bolji utisak… i ovo u tome može da pomogne.

Ranije sprovedena studija utvrdila je da su plava i crna najbolje boje odjeće za razgovor za posao, dok je narandžasta najgora.

Konzervativnije boje poput crne, plave, sive i braon su najbezbjedniji izbor kada upoznajete nekoga u poslovnom okruženju, dok su boje koje inače “pokazuju” kreativnost, poput narandžaste, previše upadljive za razgovor za posao.

Evo šta još stručnjaci otkrivaju o bojama, kakav utisak ostavljaju.

Crna – liderstvo

U crnoj boji možete da djelujete nepristupačno, ali ako je nosite pametno, može da komunicira glamur i sofisticiranost, kaže brend stručnjak Karen Heler. Crna je boja koja se prosto shvata ozbiljno i zbog toga je dobar izbor na razgovoru za posao.

Резултат слика за woman wearing black suit

Plava – timski igrač

Plava je jedna od najboljih boja koje možete da nosite na razgovoru za posao jer komunicira samopouzdanje i povjerenje. Takođe, neke studije su pokazale da nošenje tamno plave boje na razgovoru za posao znatno povećava šanse da taj posao dobijete!

Резултат слика за woman wearing  blue suit

Siva – nezavisnost, individualnost

Nošenjem sive boje na razgovoru za posao ostavićete utisak nezavisne osobe, ali možda i pomalo izolovane. To ne mora da bude loše, ukoliko pokažete samopouzdanje. S obzirom na to da se siva na neki način smatra “usamljenom” bojom, time možete drugima da pokažete da ste za individualni rad, sebi dovoljni i da mislite svojom glavom.

Резултат слика за woman wearing grey suit

Bijela – organizacija

Prilično je “bezbijedno” da na razgovoru za posao nosite bijelu ili bež boju, ali moguće je da ćete djelovati kao da nemate baš mnogo samopouzdanja. Sa druge strane, menadžeri smatraju da bijela boja komunicira dobru organizaciju, tako da definitivno nije loše da se na razgovoru pojavite u nečemu bijelom.

Резултат слика за woman wearing grey suit

Braon – pouzdanost

U braon boji ostavićete utisak tople, pouzdane osobe, što je veoma važno za prvi utisak.

Резултат слика за woman wearing brown suit

Crvena – moć

Crvena boja komunicira moć i dobra je kada privatno želite da ostavite dobar utisak na nekoga, ali nije baš najbolji izbor na razgovoru za posao. Crvena takođe “pokazuje” hrabrost, uzbuđenje i energije. Ukoliko baš volite ovu boju, nije loše da imate neki crveni detalj, ali možda je bolje da se držite podalje od crvene odjeće na razgovoru za posao.

Резултат слика за woman wearing red suit

Zelena, žuta, narandžasta, ljubičasta – kreativnost

Ove upadljivije i veselije boje poručuju da ste zabavni i definitivno privlače pažnju, ali ne ostavljaju baš utisak povjerenja i posvećenosti, tako da možda ne šalju baš najbolju poruku na razgovoru za posao.

Резултат слика за woman wearing orange suit

Izvor: Mondo.rs

Danas objavljeno

Bezos najavio seriju “Gospodar prstenova: Prstenovi moći”

Vanja A

Život Joe Bidena obilježile su porodične tragedije u kojima je izgubio suprugu, kćerku i sina

Vanja A

Amal Clooney u hlačama koje baš svaku kombinaciju mogu učiniti posebnijom

Vanja A

1 Komentar

Moda – BIGportal.ba | Semberija 24 2 Novembra, 2019 at 7:04 pm

[…] post Odjeća koju nosite utiče na ishod razgovora za posao: Koju vi birate? appeared first on […]

Odgovori

Ostavite komentar